לקוסקוס:
נשים קערה גדולה ורחבה בתוך הכיור ולתוכה נשפוך את הקילו סולת (קערה גדולה חובה- אם אין תקנו) .
הסיבה שהקערה בכיור היא בשביל למנוע התפזרות מיותרת של הסולת.
שופכים פנימה בהדרגה כוס אחת של מים קרים , כל פעם מעט מאוד
ובעזרת בלנדר ידני מערבבים עד שנוצרים גרגירים יפים ויבשים (אם תשפכו מהר זה לא יצליח).
מעבירים לתוך סיר קוסקוס ומאדים מעל המרק או מעל מים רותחים.
פעם ראשונה תצמדו לסרטון זה מצחיק כמה זה קל..
האידוי הראשון הוא 30 דקות .
לאחר האידוי הראשון שופכים את הקוסקוס חזרה לקערה ומקבלים צורת עוגה, לא להיבהל!!!
שופכים פנימה כוס וחצי מים קרים ו-2 כפות שמן, כף שטוחה של מלח וכפית כרכום .
ממתינים כמה דקות עד שנוצרים שברים ואח״כ מערבבים שוב בעזרת הבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד .
מחזירים חזרה לסיר ומאדים פעם נוספת את כל המסה עם מכסה סגור כרבע שעה
למרק:
לחתוך את הירקות לפי גודל שאתם אוהבים
אני חותך את הירקות עם חותכן מרוקאי כדי לקבל סיר אותנטי ואלגנטי- אבל לא חייב .
טיגנתי מעט את העוף במחבת עם שמן עד להזהבה,
הוספתי את הירקות והחומוס המבושל.
מילאתי מים לגובה שלושת רבעי מהסיר
הוספתי כף מלח, כף גדושה כמון, כפית כורכום, כפית פלפל שחור ושמתי לבישול על אש בינונית 30 דקות.
מוסיפים את הדלעת ומבשלים עוד 20 דקות
מגישים באהבה
ונהנים מקוסקוס עננים טעים בטרוף
בתאבון