לרוטב-
שורפים שלושה פלפלים בצבעים, מכסים בניילון נצמד ולאחר כמה דק מקלפים וחותכים.
לוקחים 4 עגבניות, חורצים איקס למעלה וחולטים במים חמים, לאחר מכן מקלפים וחותכים לקוביות.
במחבת או סיר שטוח שמים מעט שמן זית וחמאה, מטגנים בצל אחד קצוץ, 2 גזרים קצוצים דק, 5-6 גבעולי סלרי קצוצים ו-2 שיני שום פרוס.
מטגנים כמה דקות ואז מוזגים פנימה כוס יין אדום.
נותנים ליין להצטמצם מעט, מוסיפים את העגבניות והפלפלים הקלויים
מתבלים בכפית מלח, כפית אורגנו וכפית פלפל שחור
מוסיפים כוס מחית של עגבניות קצוצות במיץ מכסים ומבשלים כ-25 דקות- אש בינונית.
לאחר מכן מעבירים את כל הרוטב למעבד מזון עם 10 עלי בזיליקום טרי ונותנים 3-4 פולסים (אפשר גם עם מוט סטיק).. משטחים את הרוטב בכלי עגול שמתאים לתנור (אפשר גם סיר עגול)
לירקות-
אני שמתי קישוא, בטטה, זוקיני, עגבניה וחציל
אפשר לשים גם תפוא, סלק, קולורבי וכל מה שאוהבים
מה שחשוב שהירקות יהיו באותו הגודל והצורה לכן תבחרו בקפידה ולחתוך עם מנדולינה / מעבד מזון
כדי שהפרוסות יהיו דקיקות ויפות..
מסדרים בתבנית שתי וערב את כל הירקות כמו בסרטון
מתבלים במלח, פלפל וטימין טרי.
זולפים שמן זית, מכסים ומכניסים לתנור שעה וחצי 170 מעלות
ועוד 10 דקות בלי כיסוי.
מגישים איך שאוהבים ועפים לחלל
בתאבון