מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!
בפעם הקודמת שהעליתי מתכון לחלות של אשתי הסרטון התפוצץ ברשת,
היו המון המון שאלות על המיקסר, הפרשת חלה, האם נכנס 2 קילו קמח ועוד..
אז שיכנעתי את אשתי להתייצב למצלמות ולצלם איתי מתכון
הפעם ללחמניות חלה שלה עם שום ועשבי תיבול
שיצאו רכות כמו ענן ויתאימו בול לשבועות ובכלל,
הידעתם שלעשות הפרשת חלה עם ברכה אפשר רק מהכנת בצק מקילו 560 גרם ומעלה?
וואלה לא ידעתי עוקבת שלי חידשה לי
אז המיקסר הוא של מורפי ריצ׳ארדס ארטיסט מקס
הוא גדול בעיצוב קומפקטי ויפה
שניתן להכין איתו עד 3 קילו בצק (אני הכנתי 2 קילו קמח בו זמנית)
#בשיתוף שריג
בקערת המיקסר נשים את המים הפושרים והשמרים
ונפעיל במהירות נמוכה עד שהשמרים נמסים פנימה (בערך 3 דק׳)
לאחר מכן נוסיף את השמן, הסוכר, הקמח ונפעיל את המיקסר במהירות בינונית
אחרי שהבצק מתחיל להתגבש נוסיף את המלח
ונמשיך בלישה של 10 דקות (מהירות 3)
לא לוותר זה חשוב לאווריריות של הבצק.
בדקה האחרונה תגבירו מהירות ל-5
מוציאים את הבצק יוצרים עיגול יפה
משמנים קערה במעט שמן ושמים להתפחה של שעה וחצי לפחות
מכסים בניילון ומעליו מגבת..
לאחר ההתפחה יוצרים כדורים עגולים וסימטרים של 140 גרם כל כדור
מסדרים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה ומכסים
כל כדור בצק מרדדים בעזרת מערוך
ומגלגלים לנקניק
זה עוזר ללחמנייה להיות אוורירית
קולעים לחמניה כמו בסרטון
מכסים ומניחים להתפחה של חצי שעה נוספת.
שנייה לפי שנכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו
נערבב בקערה ביצה, כף סוכר וכף שמן זית
ונבריש את הלחמניות
נשלח את הלחמניות לאפייה של 25 דקות
מיד שיוצאות חמות נבריש בתערובת של עשבי התיבול שטחנו במיקסר
המרכיבים לתערובת מופיעים במצרכים
בתאבון
ספרו לי איך יצא