חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית ביצי דגים מרוקאיות עם פטנט ייחודי

ביצי דגים מרוקאיות עם פטנט ייחודי

ביצי דגים הוא מתכון חובה בכל שלחן ליל הסדר!

ועכשיו זו התקופה שהקרפיונים מלאים בביצים,

בשבוע שעבר ראיתי בסטורי של מגזין האוכל שהוא ביקר אצל שנית פינטו בבית והיא נתנה הצצה לסיר שלה והראתה ביצי דגים שהם בצורה של עיגול מושלם,

כמובן שהטריק הזה ישר תפס את עיני,

הרמתי אליה טלפון ואמרתי לה שהסוד הזה לא יכול להישאר אצלה בבית

וכמובן שמיד אחר כך רצתי לצלם לכם מתכון…

אז קבלו מתכון מושלם לביצי דגים ברוטב מרוקאי

כי אין כמו ביס של ביצי דגים על מצה

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

לרולדת ביצים:
קילו ביצי דג קרפיון
צרור כוסברה
5 שיני שום
כף כמון
כפית מלח
כפית פלפל שאטה גרוס
חצי פלפל חריף ירוק
נייר אפייה
רדיד אלומיניום
לרוטב:
רבע כוס שמן
7 פלפל שושקה שרוף ומקולף וחתוך לרצועות
15 שיני שום פרוסות
צרור כוסברה
5 פלפל יבש מתוק וחריף למי שאוהב
פלפל חריף ירוק פרוס לעיגולים
כף גדושה פפריקה
כף מלח
כף כמון
כף פלפל יבש מתוק גרוס
כוס וחצי מים

אופן ההכנה

מתחילים מהכנת הרולדה
בקערה שמים את ביצי הדגים
במעבד מזון טוחנים כוסברה, פלפל חריף ושום ומוסיפים לקערה עם ביצי הדגים
‏מוסיפים מלח, פפריקה, כמון וקצת שאטה גרוס ומערבבים היטב.
פורסים רדיד אלומיניום ומעליו נייר אפייה שמים במרכז מתערובת הביצים
(אני חילקתי את זה לשני רולדות)
סוגרים כלפי מעלה מהדקים בצדדים כמו סוכריה,
עוטפים עם רדיד אלומיניום כדי שהביצים ישארו יציבות
שימו לב לא לעטוף עם הרבה נייר כסף כי אז החום לא חודר לביצים.
בסיר מרתיחים מים חמים ומבשלים את הרולדות 25 דקות לא יותר!
במצב הזה הביצים ישארו נאות באמצע אם אתם רוצים אותם יותר מבושלות תבשלו עוד רבע שעה.
מוציאים מהאש ומכניסים למקרר לשעתיים לקירור מלא
כעבור שעתיים פורסים את הרולדות לעיגולים
זה השלב שאפשר להכניס למקפיא ולהוציא כשרוצים להכין
נשמר במקפיא להרבה זמן רק להכין רוטב.

לרוטב:
מטגנים על שמן שום ופלפלים יבשים מתוקים ופלפל חריף
מוסיפים את הפלפל השושקה ששרפנו קילפנו וחתכנו,
מנמיכים את האש ונותנים להכל להיטגן כמו שצריך.
מוסיפים את התבלינים ופותחים אותם בשמן על אש קטנה
מוסיפים כוס וחצי מים (לא צריך יותר)
מערבבים הכל ומוסיפים כוסברה
מכסים את את הסיר ומבשלים על אש לוחשת הכי קטנה כשעה
לאחר מכן ‏מוסיפים לסיר את דיסקיות ביצי הדגים
ובעזרת כפית משקים אותם עם רוטב
ומוסיפים כוסברה
אני אוהב לבשל רק רבע שעה כדי שהביצים ישארו עסיסיות ולא יתייבשו
יש כאלה שאוהבים שזה יוצא קשה זה גם בסדר

בתאבון
וחג שמח

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת