כל מי שאילנה או שקד
להגיב התגובות 😹😹 חג הטו בשבט( שהוא בעיניי חג לא ברור )
אצלנו תמיד אמא היתה פותחת את הקופסאת פירות יבשים שקיבלה בעבודה ,
היינו אוכלים רק את המשמש את השזיף ואת הלדר
וכל השאר היו מתייבשים להם באיטיות עד השנה הבאה וכך חוזר חלילה כל שנה
כל הילדות.
אבל בכל זאת אם אתם מסוג האנשים שכן חוגגים סביב עץ כל המשפחה קבלו מתכון מהמם וקליל
לפרחי פילו קריספיים ממולאים בפרגיות ופירות יבשים
ובלי שום קשר לחג זה מתכון מהמם וטעים גם לראש השנה או לכל חג ואירוח
במחבת שמים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה
מוסיפים את הפרגיות, המלח, הפלפל והקינמון
מטגנים קלות ומוסיפים את הפירות היבשים
מקפיצים כ-5 דקות ומסירים מהאש
פורסים דף פילו על השיש ומשפריצים או מורחים מעט שמן
צובטים מעט את אמצע הפילו ומסובבים לצורת ורד (ממש כמו בסרטון)
שמים במרכז כף מהמילוי וסוגרים בצורה מרושלת
מניחים על נייר אפייה שצד הפרח כלפי מעלה,
מתיזים עוד שמן
מכניסים לתנור שחומם 180 מעלות טורבו ל-22 דקות בערך
כיוצא חם זולפים דבש
בתאבון וחג שמיייח