חג הסוכות כבר בפתח ומה יותר כיף בחג הזה מלארח חברים או משפחה בסוכה?
אז אם חשבתם שבסוכות רק מקשטים את הסוכה בקישוטים צבעוניים אתם טועים בענק, צריך גם לקשט באוכל טוב וצבעוני.
אז קבלו מתכון לפיצה-שקשוקה עם נקניקיות חריפות וחזה אווז שתעיף לכם את הסחך ואת המוח
הכנתי בצק בהכנה מהירה (מי שרוצה יש בצק גם להתפחה איטית אצלי באתר)
#בשיתוף טירת צבי
לבצק:
בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים והמלח
מתחילים לערבל בדרגה 3 ובהדרגה מוסיפים את המים.
לשים בערך כ-10 דקות
מורידים את הבצק אל השיש עושים קיפול אחד ויוצרים כדור
מכסים ל-10 דקות.
לאחר 10 דקות יוצרים עוד קיפול ומכסים ,פעם מתפיחים שעה.
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים של כ-200 גרם כל כדור ומגלגלים
(מנסים לשמור על הכדור כמה שיותר חלק).
מקמחים 2 קופסאות יעודיות להתפחת בצק ושמים 4 כדורים בכל קופסא מכסים כ-30 דקות נוספות.
מוציאים כדור ושמים על הקמח (אני משתמש בקמח סמולינה אפשר להשתמש גם בקמח 00)
מרדדים עם האצבעות עד שנפתח מעט
שמים כף גדולה באמצע הבצק של הרוטב ומורחים בתנועות סיבוביות מקפידים לשמור על שוליים נקיות
חותכים את הנקניקיות לעיגולים ומפזרים כמות נכבדת על הרוטב
מוסיפים 3 ביצים ומתבלים בטיפונת פלפל שחור,
מסדרים בין לבין צ׳אנקים של חזה האווז המעושן ופלפל חריף
למכינים בטאבון נינג׳ה:
מחממים את הטאבון של הנינג׳ה מצב פיצה 2.5 דקות בדיוק מכניסים עד הצפצוף.
למכינים בטאבון גז:
מכניסים לטאבון שחומם מראש כ-90 שניות מסובבים את הפיצה באמצע כדי שלא ישרפו הקצוות.
למכינים בתנור:
הופכים תבנית אפייה בתחתית התנור חום הכי גבוה מצב טורבו וברגע שחם מכניסים על התבנית עם נייר אפייה כ6-7 דקות עד שמשחים.
מגישים באהבה
ובתאבון