חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית סינייה אבל ממולאת בתפוח אדמה

סינייה אבל ממולאת בתפוח אדמה

ל״ג בעומר מתקרב- סמל החג תפוח אדמה ברדיד אלומיניום את זה כולם מכירים

אבל על סינייה תפוח אדמה כבר שמעתם?

לא שמעתם כי אין כזה!

זה הומצא עכשיו, ואתם חייבים אבל חייבים להכין

והאמת שלא רק בל״ג בעומר,

מנה טעימה בכל ימות השנה

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

כמות ל- 8 מנות:
8 תפוחי אדמה גדולים
8 כפיות מלח גס
8 גבעולי רוזמרין
רדיד אלומיניום סנו
3 כפות שמן זית
חצי קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 עגבניות קצוצות
שן שום כתוש
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כוס טחינה גולמית
סקוויז לימון
נייר אפייה סנו
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

– פורסים 8 חתיכות של רדיד אלומיניום
– על כל אחד מהם שמים כפית מלח גס וגבעול רוזמרין
– נניח את תפוחי האדמה ונעטוף כל אחד
– נכניס לתנור 200 מעלות ל-40 דקות
– מוציאים מהתנור
– עושים חריץ למעלה ומרוקנים את תפוחי האדמה לקערה
– עוטפים כל תפוח אדמה בחצי נייר אפייה ומהדקים בצדדים לצורת סוכרייה.

ֿלמילוי:
– מטגנים 2 בצלים קצוצים עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה
– מוסיפים חצי קילו בשר טחון למחבת
(טיפ: מועכים בנייר אפייה את הבשר הטחון דק דק ושמים במחבת זה עוזר לקצוץ אותו)
– ברגע שהבשר מטוגן מוסיפים שן שום כתושה
– מוסיפים את המלח והפלפל
– מוסיפים 2 עגבניות קצוצות ומנמיכים את האש
– מבשלים כ- 20 דקות נוספות
– מכינים טחינה מכוס טחינה גולמית ,כוס מים קרים ומעט לימון (אין צורך במלח)
– מערבבים את הבשר עם התפוחי אדמה שרוקנו לקערה
– ממלאים כל תפוח אדמה, שמים מעט טחינה בתחתית, כמות נדיבה של מילוי ושוב טחינה
– מפזרים פטרוזיליה ומכניסים לתנור 180 מעלות 15-20 דקות
– מגישים
ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת