קבלו מתכון לקציצות באס עטופות בפלפל שושקה שרוף עם זיתי קלמטה
מתכון מפחיד
אבל רגע לפני המתכון
חשוב לי להדגיש
דגים קונים מחקלאות ישראלית(!)
גם תומכים ומפרגנים לתוצר כחול לבן ,
גם נהנים מדג טרי
וגם מערכים תזונתיים נהדרים
יאללה למתכון…
קבלו מתכון לקציצות באס עטופות בפלפל שושקה שרוף עם זיתי קלמטה
מתכון מפחיד
אבל רגע לפני המתכון
חשוב לי להדגיש
דגים קונים מחקלאות ישראלית(!)
גם תומכים ומפרגנים לתוצר כחול לבן ,
גם נהנים מדג טרי
וגם מערכים תזונתיים נהדרים
יאללה למתכון…
לוקחים 9-10 פילטים של דג באס, מורידים את העור וקוצצים בעזרת סכין.
במעבד מזון שמים: בצל אחד, 3 שיני שום , צרור פטרוזיליה ,צרור כוסברה, רבע צ׳ילי חריף ורבע פלפל חריף ירוק- נותנים כמה פולסים ומעבירים לקערה יחד עם הדגים.
מתבלים בכף שטוחה מלח, כפית פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, כפית כמון, חצי כפית קימל, ביצה אחת וכוס פירורי לחם
מערבבים היטב ויוצרים קציצות מעט מאורכות.
שורפים 10 פלפל שושקה מכסים בניילון נצמד זה יעזור לנו בקילוף
מחכים כמה דקות לקירור , מקלפים את השושקות ומנקים מגרעיניםֿ.
חותכים לרצועות ומסדרים במרווחים
מגלגלים כל קציצה במעין קפיץ של פלפל שושקה.
(תציצו בסרטון בשביל זה הוא נועד)
לרוטב:
על אש בינונית נשים סיר סוטאז׳ רחב עם חצי כוס שמן זית, 15 שיני שום כתוש , 5 פלפל יבש מתוק חתוך גס ו-4 פלפל סודני יבש
מערבבים היטב מוסיפים כפית אריסה מתוקה ו- 2 כפות פפריקה מתוקה נותנים להם להיפתח בשמן,
מוסיפים 2 כוסות זיתי קלמטה מגולענים, כפית כמון ,כפית מלח
ברגע שרתח נסדר את הקציצות בסיר
לאחר 2 דקות נהפוך את הקציצות בזהירות
נפזר חופן כוסברה קצוצה וניצוק כוס של מים
נכסה ונבשל על אש קטנה כשעה
ויש לנו סיר של העולמות
בתאבון