קבויה- תבשיל עוף, קישואים, תפוחי אדמה ועגבניות
טוב אז הבטחתי שאראה לכם סוף סוף את תבשיל הילדות שאני כילד הכי אהבתי וגם היום כאדם בוגר.. למען האמת היו עוד שני תבשילים כאלה שכבר העליתי (בשר ראש עם שקדי עגל ושופלור -העוף עם הכרובית והגזר). אצלנו בבית היו מכנים את התבשיל הזה "קבויה" ותהיתי למה קוראים לזה ככה חיפשתי ברחבי הרשת את השם […]
סופלקי טופו
קבלו מתכון מפתיע שיעשה לכם שמח בלב סופלקי טופו זה הדיבור היום חברים עם צזיקי טבעוני ופיתה תוצרת בית שגם לה יש מתכון כתוב רוצו להכין..
בצ׳ה פריטה קינוח ספרדי מסורתי
יאבלולו שמבלולו איזה קינוח סידרתי לכם לצ׳ה פריטה- קינוח ספרדי מסורתי זה בעצם חלב מטוגן עם סוכר וקינמון.. אז משק צוריאל איתגרו אותי באתגר ״החלב הוא הכוכב״ אז מה יותר כוכב מזה שהוא מרכז המנה? יאללה רוצו להכין הוא קליל רצח
נישנושי בננה מטוגנת
מה יותר טעים משילוב של בננה ושוקולד.. ועוד בננה מטוגנת בפירורים קריספיייים מתכון קליל טעים בטירוף רוצו להכין
תירס צלוי כמו באילת
אם אתם מחובבי התירס בטיילת באילת ומחובבי הג׳אנר המתכון הזה בשבילכם מתכון תירס צלוי על האש שני טעמים – צ׳ילי וטריאקי מתכון ל- 8 יחידות
סופריטו נקניקיות ופתיתים בן גוריון
שמעתם פעם על סופריטו נקניקיות? לאֿ נכון כי אין דבר כזה אילתרתי פה מנה אימאללה והיא הולכת ללוות אותי עוד שנים רבות.. החלטתי לקרוא לה סופריטו נקניקיות בן גוריון כי טיגנתי בה את כל המרכיבים, השתמשתי במלח בלבד והוספתי את האורז של בן גוריון הלא הם הפתיתים או איך שהאמריקאים מכנים אותם ״יזראלי קוסקוס״ תקשיבו […]
סורבה אבטיח בנינג׳ה קרימי
טוב אז כמו שאתם כבר יודעים אני משחק בלי הפסקה עם הנינג׳ה קרימי בוחן ומנסה בלי סוף.. תמיד תמיד רציתי להכין לעצמי סורבה במתיקות מעודנת לא כזה שאחרי כמה ביסים כבר אין לך חשק להמשיך לאכול אבל כן כזה שישמור על טעמו הטבעי של הפרי .. גילוי נאות- יש לי פטיש לסורבה מנגו אבל הפעם […]
חלה של שישי אבל עם שניצל דג
עוד רגע תשעת הימים ואני דורש מכם אל תוותרו על החלה של שישי יש דרך טעימה לא פחות להכין את החלה המטורפת הזאת (אשתי אומרת שאפילו יותר) במקום חזה עוף השתמשתי בדג אמנון ישראלי טרי -למתכון הזה חייב רק דג טרי!!! אילתרתי רוטב מטבוחה סטייל, הוספתי כוסברה, לימון כבוש, פלפל חריף כבוש וחציל מטוגן. תקשיבו […]
אורז פרסי ׳תאדיג׳ הכי טעים בארץ
אורז פרסי עם ׳תאדיג׳ שזו בעצם השכבה הקריספית של תפוחי האדמה שרבים עליה.. זה אחד הדברים הטעימים שיש אבל תקשיבו בגלל שהאורז מתבשל כמעט במשך שעה חייב סיר מתאים עם ציפוי טפלון / יציקה שהאורז לא ידבק ולא ישרף ובסוף ישלף החוצה למגש בלי בעיה אז בואו נעבור ישירות למתכון המהמם הזה..
חמין מרוקאי (מופרד) לבעלי ocd
אז שנייה לפני המתכון אספר לכם סיפור עלי כילד, כל שבת אבל כשאני אומר כל שבת אז אני מתכוון גם בימים שהיה בחוץ ׳סחוניה דל׳ מות׳ היה חמין בבית היינו יוצאים לגן הפעמון, לגן הורדים, למפלצת עם הסיר ואוכלים , אמא שלי היתה המכינת חמין מספר אחת בארץ ואני לא אומר את זה בגלל שזו […]
״רחל״ כמו של מסעדת עזורה (תבשיל בקר ושעועית ירוקה)
שרפלר מייסד מסעדת עזורה הותיקה ממחנה יהודה, למעשה עזרא השאיר אחריו מטבח שלם, ירושלמי טורקי מלא בטעמים וריחות, מוסד של ממש שקם ב-1952, אוכל שמתבשל עדיין על פתיליות נפט (מי היה מאמין).. אני פריק של האוכל הזה ובעיניי עזורה היא המסעדה הטובה ביותר שיודעת לבטא את טעמו האמיתי של המטבח הזה. אתמול ניסיתי לשחזר את […]
אורז מוקפץ עם ירוקים וחזה עוף
אין דבר יותר כיף מלאכול מנה שיש בה הכל מהכל אורז עם מלא ירוקים בריאים טובים וחזה עוף כל ביס הוא הפתעה של טעמים מתחילים…