מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תמונה ראשית תכשיטי דג בורי ברוטב פולים

תכשיטי דג בורי ברוטב פולים

תכשיטים של בורי (קציצות דגים) בפולים רמת קושי לעשות חקלאות במדינת ישראל

אז שנייה לפני המתכון אספר שהשבוע יצאנו לתמוך בחקלאות ישראלית

ונסענו לצפון לראות מקרוב את  המדגה הישראלי

היינו בטירת צבי ובניר דוד כדי לראות ולשמוע על המשברים והקשיים בענף

לראות את עבודת הקודש שהחקלאים עושים

ולצאת עם תובנה שמהיום רוכשים רק (!) דגים ישראלים טריים

ובהבנה חזקה מאי פעם שאנחנו חייבים ביטחון תזונתי, חייבים חקלאות ישראלית, חייבים תמיכה של הממשלה בענף ותמיכה של כל אזרח שירכוש כמה שיותר חקלאות ישראלית 

חזרתי למטבח עם פילה בורי ישראלי טרי נתתי בפלטת ובקצצת והכנתי לכם מתכון מדהים…

בואו לראות…

#בשיתוף ארגון מגדלי הדגים

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

לקציצות:
800 גרם דג בורי ישראלי טרי טחון
1 בצל
4 שיני שום
צרור כוסברה
כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל לבן
כפית כמון
חצי כפית קימל
חצי כפית שאטה גרוס
2 כפות שמן זית
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
חבילת עלי מנגולד
לרוטב:
5 פלפל שושקה חתוך לטבעות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות,1 פלפל חריף שלם
חבילת כוסברה
10 שיני שום פרוסות
חצי כוס שמן זית
4 פלפלים יבשים מתוקים שלמים
4 חתיכות לימון כבוש,1 לימון פרוס ללא הקליפה
2 כוסות פול ירוק קפוא או טרי
5 עגבניות מגי חתוכות לארבע + כף רסק עגבניות
תבלינים: כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן, 2 כפות פלפל יבש מתוק גרוס, כף מלח, כפית כמון, כפית קימל,

אופן ההכנה

במעבד מזון טוחנים את הבצל השום והכוסברה
מוסיפים לקערה את הדגים הטחונים, ושאר מרכיבי הקציצות,
מערבבים עד לאיחוד,
ויוצרים קציצות עגולות.
את עלי המנגולד (החלק הירוק בלבד) חולטים במים חמים על הגז 2-3 דקות ומוציאים למסננת
בעזרת רינג קורצים עיגולים ועוטפים כל קציצה בחלק העליון ומהדקים היטב.
לרוטב:
בסיר סוטאג׳ רחב שמים את המרכיבים לפי הסדר הבא:
שמן זית, פלפל יבש מתוק גרוס, שום, גמבות, פלפל ירוק, פלפל יבש, לימון כבוש, לימון פרוס, עגבניות מגי, כוסברה, פול ירוק, פפריקה, כמון, מלח ועוד טיפונת שמן זית מלמעלה, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 30 דקות עד שהירקות מגירים נוזלים ומתרככים.
בשלב הזה מוסיפים 2 כוסות מים וכף רסק עגבניות
מבשלים כחצי שעה עד שהרוטב הופך סמיך
מוסיפים פנימה את הקציצות מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד כשעה וחצי
מגישים עם חלה בהמון אהבה
ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת