מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תמונה ראשית ריזוטו פתיתים ופטריות או בשפה שלי ״פתיתוטו״

ריזוטו פתיתים ופטריות או בשפה שלי ״פתיתוטו״

בתקופה הזאת שזקוקים לקצת נחמה

גם המלחמה, גם שעון החורף הביאו אותי למסקנה שאין כמו ריזוטו פטריות חם ומנחם

אבל לא סתם ריזוטו אלא ריזוטו פתיתים,

תקשיבו אחרי שתכינו אתם תגידו שזה לא נופל בטעם מהריזוטו הקלאסי..

#בשיתוף אסם

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

חבילת פתיתים אורז ״אסם״
6 פטריות שמפניון
3-4 פטריות פורטבלו
3 פטריות יער (לא חובה)
3 כפות אבקת מרק פטריות ״אסם״
חצי בצל סגול
3 שיני שום
3 גבעולי טימין
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
30 גרם חמאה
חצי כוס שמנת לבישול
40 גרם פרמזן מגורדת
600 מ״ל מים רותחים

אופן ההכנה

  • בסיר או מחבת שמים את שמן הזית והחמאה
  • קוצצים את הבצל הסגול דק וקוצצים את שיני השום
  • מטגנים  מעט בשמן עם החמאה עד שנוצר ריח טוב באויר,
  • מוסיפים את הטימין והפלפל הגרוס,
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5 דקות עד שמעט מתרככות.
  • מוסיפים חבילת פתיתים וכפית מלח ומערבבים
  • בקערה עם 600 מ״ל מים רותחים מוסיפים 3 כפות אבקת מרק פטריות ומערבבים היטב זה ישמש כציר.
  • מערבבים כ-10 דקות על אש נמוכה כאשר כל פעם מוסיפים מצקת מהציר שהכנו.
  • מידי פעם אפשר לכסות לדקה שתיים עם מכסה, לפתוח, לערבב להוסיף נוזל ושוב לסגור.
  • ברגע שהפתיתים מתרככים מעט אך עדין לא מידי מוסיפים את השמנת ממשיכים לערבב עד ריכוך
  • מוסיפים פרמז׳ן
  • ממשיכים לערבב ומגישים מיד חם 
  • בתאבון
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת