חג סוכות עוד שנייה כאן ומי אמר שצריך לקשט רק את הסוכה?
מה עם האוכל?
הוא לא אמור להיות מקושט?
אז קבלו מתכון לרביולי משפחתי בשלושה מילויים שונים, תרד, סלק ובטטה עם שלושה סוגי גבינות ברוטב חמאת מרווה
מה שגרם למתכון הזה להיות קל הוא עצם העובדה שהשתמשתי בבצק הפסטה המרודד והמצונן של שמרית, הוא נמצא במקררים בכל סופר ליד החמאות , פשוט מוציאים מהמקרר ויוצרים עולם שלם של פסטות לזניות ורביולים.
#בשיתוף שמרית
ראשית מכינים את המילויים
בקערה מערבבים את שלושת סוגי הגבינות ומוסיפים חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.
– לסלק: חותכים את הסלק המבושל לקוביות
במחבת עם מעט שמן זית ו-2 שיני שום מקפיצים את הסלק כ-3-4 דקות
ומוסיפים מרווה ומעט מלח, מוציאים ומקררים.
– לבטטה: מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים עד ריכוך ומסננים,
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מקפיצים את הבטטה עם 2 שיני שום
פרוס ומוסיפים כמה עלי זעתר טרי,
מתבלים במעט מלח ופלפל מסירים מהאש ומקררים.
– לתרד: מחממים מחבת עם מעט שמן זית מוסיפים 2 שיני שום פרוס,
מוסיפים את התרד ומתבלים במעט מלח ופלפל ממתינים שהתרד יוציא
נוזלים, סוחטים ומסננים מחכים שיתקרר
במיכל שמתאים לבלנדר מוט או במעבד מזון שמים את הסלק, טוחנים ומוסיפים שליש מתערובת הגבינה מאחדים עם כף בינהם ומעבירים לשק זילוף.
פותחים על השיש חבילת פסטה של שמרית מחלקים ל-6 קוביות שוות ,
מורחים בביצה את קוביות הפסטה
מזלפים 9 עיגולים- 3 מכל טעם
מכסים בעוד דף פסטה ומהדקים היטב בעזרת מקל סושי (ראו בסרטון)
חותכים עם גלגלת רביולי
מחממים מים רותחים עם כפית מלח
מבשלים את הרביולי 3 דקות.
– לרוטב:
מחממים מחבת שמים מעט שמן זית, קוביות חמאה
מטגנים שום ומרווה נזהרים לא לשרוף את השום
מוסיפים רבע כוס יין לבן ומחכים שהאלכוהול יתאדה והנוזל יצטמצם
מוסיפים מצקת אחת של מי בישול הרביולי ומחכים שהרוטב יצטמצם מעט
מכבים את האש ומוסיפים את שאר החמאה והפרמזן
מעבירים את הרביולי ל-2 דקות שיספגו רוטב
מגישים באהבה
ובתאבון