היום קמתי עם אנרגיות שיא!!!
עם חשק עז למתכונים חדשים
אז הכנתי קוסא מחשי – קישואים ממולאים באורז נימוחים וטעימים
עם התוכן של הקישואים הכנתי מתכון מפתיע נוסף תציצו באתר (קציצות ״קפיץ״ קישואים ברוטב עגבניות)
מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו! מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!
היום קמתי עם אנרגיות שיא!!!
עם חשק עז למתכונים חדשים
אז הכנתי קוסא מחשי – קישואים ממולאים באורז נימוחים וטעימים
עם התוכן של הקישואים הכנתי מתכון מפתיע נוסף תציצו באתר (קציצות ״קפיץ״ קישואים ברוטב עגבניות)
10 קישואים גדולים ושמנים (אני השתמשתי ב-5 מנומרים ו-5 רגילים) |
למילוי: |
כוס גדולה אורז בסמטי |
בצל לבן קצוץ |
5 גבעולי סלרי קצוצים |
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן) |
3 שיני שום קצוץ |
2 כפות שמן זית |
צרור פטרוזיליה קצוצה |
צרור נענע קצוצה |
צרור בצל ירוק החלק הירוק |
עגבנייה קצוצה טרייה |
מיץ מלימון אחד |
2 כפות רסק עגבניות |
כפית גדושה מלח |
חצי כפית פלפל שחור |
כף פפריקה |
לרוטב: |
3 כפות גדושות רסק |
2.5 כוסות מים רותחים |
כפית גדושה מלח |
כף פפריקה |
כפית סוכר |
חצי כפית פלפל שחור |
20 עגבניות שרי צבעוניות חצויות |
מרוקנים את הקישואים עם מרוקן ממולאים (יש קישור למרוקן אצלי בהייליטס באינסטגרם הוא מעליאקספרס עולה 20 שקלים)
שימו לב שנוצר חור בתחתית הקישוא מה שעוזר לנוזלים להיכנס פנימה
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל, השום, הסלרי והבצל הירוק
כאשר מטוגן מוסיפים את האורז,המלח, הפפריקה והפלפל מערבבים היטב ומסירים מהאש
מוסיפים לאורז את הפטרוזיליה, הנענע, הבצל הירוק, העגבנייה, הרסק ומיץ לימון ממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה
שימו לב האורז לא מבושל רק מטוגן!
ממלאים את הקישואים טיפה יותר מהחצי
(זאל דאגה האורז יתנפח וימלא את כולו)
מסדרים בצל לבן חתוך בתחתית הסיר, מסדרים את הקישואים ובניהם מפזרים עגבניות שרי חצויות
לוקחים קערה ומוזגים אלייה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב
יוצקים מעל הקישואים את הנוזל,
מכסים ומבשלים כשעה וחצי אש קטנה
מכניסים לתנור לעוד שעה 160 מעלות (אפשר גם להמשיך לבשל עוד שעה על הגז במקום)
ובתאבון