מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תמונה ראשית קובה חמו-מוסטה הגדול בעולם הכלאה של 2 הקובות המפורסמות

קובה חמו-מוסטה הגדול בעולם הכלאה של 2 הקובות המפורסמות

שמעתם פעם על קובה חמו-מוסטה?

לא שמעתם? כי אין כזה!

זה הכלאה של קובה חמוסטה עם קובה חמו משפחתי, ענק וטעים

אם אני ואיתי נפגשים כבר לצלם מתכון אז שיהיה מיוחד,

צילמנו מתכון באווירה כורדית על אף שאנחנו מרוקאים

גדלנו בירושלים סביב ערימות של כורדים וספגנו מהם אוכל טוב ואווירה.

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

לסיסקה:
1.5 קג בשר צלעות מספר 2 חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים חתוכים לרבעים
5-6 שיני שום
כפית שטוחה מלח
כפית פלפל גרוס
כוס שמן קנולה
כוס מים רותחים
למעטפת הקובה:
250 גרם ג׳ריש (בורגול טחון)
500 גרם סולת
כפית שטוחה מלח
למרק:
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום
3 גבעולי סלרי
חבילת עלי מנגולד
חופן עלי סלרי
8-9 עלי נענע
5 כפות שמן זית
מיץ מ-2 לימונים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים או שימורים או קפוא
ליטר מים

אופן ההכנה

לבשר הסיסקה:
לוקחים קילו וחצי צלעות מספר 2,
חותכים לקוביות או קונים חתוך, שמים בסיר רחב עם כוס שמן אש גבוהה ומוסיפים כפית מלח וכפית פלפל שחור.
צורבים ומערבבים מידי פעם ,
אחרי כחצי שעה שכל הנוזל מתאדה הבשר מתחיל לקבל צריבה על שמן
וזה הזמן להנמיך את האש לכסות עם מכסה ולתת לו להתבשל ממש כו שום קונפי .
אחרי כשעה מוסיפים 2 בצלים חתוכים גס ואת שיני השום נותנים לו עוד כחצי שעה סה״כ שעה וחצי צריבה .
אל תפחדו מהשרוף זה הטעם שאמור להיות בבשר וגם הצבע,
גם אם מרגיש לכם שהבשר עדיין לא מבושל ממש זה בסדר,
זה השלב להוסיף כוס מים רותחים לכסות ולבשל עוד 30 דקות
לאחר מכן מסננים מהשמן ומכניסים את הבשר עם הבצל והשום לתוך מעבד מזון
לוחצים פולסים כדי שיהפוך דביק וקצוץ ומקררים..
למעטפת הקובה:
משרים את הג׳ריש בקערה עם מים מהברז ל-20-30 דקות ומסננים מהמים
מוסיפים פנימה את הסולת והמלח ולשים עד שנוצר בצק ,
(ללוש הרבה לא להתייאש עד שזה קורה)
חוצים את הבצק לשני חציאים,
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר
לאחר חצי שעה מוציאים מרדדים על נייר אפיה וקורצים עיגול אחד גדול בעזרת צלחת
ועוד עיגול אחד גדול יותר בקוטר
את העיגול הקטן יותר מניחים בבסיס, שמים את בשר הסיסקה ומעליו שמים את החתיכה הגדולה יותר, מהדקים ונפתרים מעודפי בצק.
(ראו בסרטון הסבר מדויק)
למרק:
בסיר גדול ורחב מאוד , כזה שיכול להכיל את דיסקית הקובה הענקית
שמים שמן זית ומטגנים היטב את הבצל, השום והסלרי,
טוחנים את עלי המנגולד, עלי הסלרי והנענע ומוסיפים לסיר.
מטגנים מעט ומוסיפים מים,
מתבלים עם המלח, הפלפל והלימון ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את החומוס , ומוסיפים את דיסקית הקובה ,
מבשלים הכל יחד כ- 25 דקות.

בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת