מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית קובה חמוסטה עם מעטפת פטנט

קובה חמוסטה עם מעטפת פטנט

בשבוע שעבר נתקלתי בפוסט של רון יוחננוב לקובה פטנט גאוני שפשוט שבר את הרשת,

אמרתי לעצמי שאני חייב לנסות את הפטנט בעצמי כי הרי כל מי שמכין קובה יודע שעניין הגלגול הוא אישיו

יש אנשים שמתייאשים, שמנסים פעם אחת ולא חוזרים או שפשוט מפחדים, נרתעים ואפילו לא מנסים..

וזה מה שהצית לי את המוח..

יש לי מתכונים לכל סוגי הקובה : סלק, דלעת, חמו, במיה, נבולסיה, חמוסטה

אז הייתי חייב לנסות גם את הפטנט אולי זה באמת יגרום לעוד אנשים להכין קובה בלי לחשוש,

כי עיניין הפטנט לא מצריך גלגול בכלל או שום ידע קודם…

החלטתי לנסות דוקא עם בשר סיסקה.

סיסקה למי שלא מכיר זהו בשר שמיועד לקובה חמוסטה

(ההמצאה הכי טובה של הכורדים אין לי מושג במה הם טעו שיצא להם ככה טעים😂)

בשר שעשוי מנתח מספר 2 (צלעות בקר) מתבשל בקוביות קטנות על שמן עם המיצים של עצמו עד שנשרף ומוציא טעם מיוחד …

בשלב הזה מעבירים אותו טחינה במעבד מזון

אז קדימה תקשיבו וחכו למבחן כמות הבשר אל מול המעטפת הדקה

מתחילים…

נ.ב

קיימים גם מתכונים מלאים כולל בצק אמיתי בלי קיצורי דרך

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

קילו וחצי צלעות מספר 2 – קוביות קטנות
2 בצלים
10 שיני שום סה״כ
למעטפת פטנט:
4 ביצים
סולת
למרק:
2 בצלים
5 שיני שום
5 גבעולי סלרי
חופן עלי סלרי ועלי מנגולד וקוצצים
6 קישואים
3-4 לימונים סחוטים
חבילת עלי מנגולד חתוך גס
תבלינים: מלח , פלפל שחור

אופן ההכנה

לבשר:

לוקחים קילו וחצי צלעות מספר 2, חותכים לקוביות שמים בסיר רחב עם כוס שמן, צורבים על אש גבוהה ומערבבים מידי פעם.

אחרי כחצי שעה שכל הנוזל מתאדה הבשר מתחיל לקבל צריבה מהשמן- זה הזמן להנמיך את האש לכסות עם מכסה ולתת לו להתבשל ממש כו שום קונפי.

אחרי כשעה מוסיפים 2 בצלים חתוכים גס ו-5 שיני שום, כף מלח וכפית פלפל שחור ונותנים לו עוד שעה וחצי צריבה (סה״כ שעתיים) אל תפחדו מהשרוף זה הטעם והצבע שאמור להיות בבשר.

גם אם מרגיש לכם שהבשר לא מבושל עדיין ממש זה בסדר.

מעבירים למיקסר לכמה פולסים כדי שיהפוך דביק וקצוץ

מקררים כשעתיים לפחות ומגלגלים לצורת דיסקיות.

אני ממליץ להכניס להקפאה של 20 דקות רגע לפני הפטנט.

הפטנט:

לוקחים שתי קערות, בקערה אחת טורפים 4 ביצים וכפית מלח

ובקערה שנייה עם סולת.

טובלים את הדיסקית בביצה, בסולת , שוב בביצה ושוב בסולת

טיפ: תקפידו ע יד אחת רטובה ויד אחת יבשה

למרק:

לסיר עם מעט שמן זית שמים 2 בצלים חתוכים, 5 שיני שום ו-5 גבעולי סלרי מטגנים כ-10 דק .

במעבד מזון שמים חופן עלי סלרי ועלי מנגולד וקוצצים ומוסיפים לסיר את התערובת הקצוצה.

לאחר מכן מוסיפים 6 קישואים חתוכים גס ומוסיפים 2 ליטר מים – כף מלח, חצי כפית פלפל שחור

מרתיחים כ-10 דק, סוחטים 3-4 לימונים לסיר.

ברגע שרותח מוסיפים את הקובה וחבילת עלי מנגולד חתוך גס.

מבשלים 15 דקות

והקובה מוכן..

בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת