לבשר:
לוקחים 2 קילו צלעות מספר 2, חותכים לקוביות שמים בסיר רחב עם כוס שמן וצורבים על אש גבוהה.
אחרי כחצי שעה שכל הנוזל מתאדה הבשר מתחיל לקבל צריבה מהשמן וזה הזמן להנמיך את האש ולתת לו להתבשל ממש כו שום קונפי.
אחרי כשעה מוסיפים 2 בצלים חתוכים, גס ו-5 שיני שום, כף מלח, כפית פלפל שחור ונותנים לו עוד שעה של צריבה (סהכ שעתיים וחצי).
אל תפחדו מהשרוף זה הטעם שאמור להיות בבשר וגם הצבע .
מכניסים למיקסר לכמה פולסים כדי שיהפוך דביק וקצוץ
מקררים כשעתיים לפחות ומגלגלים כדורי פינג פונג (הראיתי לכם בסרטון זה יהפוך את הקובה לקל להכנה)
לבצק:
לוקחים חצי קילו ג׳רישה (בורגול דק) ומשרים בליטר מים פושרים מהברז ל-20 דקות .
לאחר מכן מוסיפים קילו סולת, כף מלח ולשים עד שנהיה בצק קצת קשה אבל נעים ונוח לעבודה.
אם הוא לא מתגבש לכם טוב תוסיפו עוד טיפה מים- הכי חשוב שתרגישו שנוח לכם עם הבצק.
קורצים כדורי פינגפונג ומגלגלים לוקחים את כדור הבצק ועם האגודל מסובבים ליצירת מעין קערה (חשוב שיהיה כמה שיותר דק, לכאלו שזו הפעם הראשונה לכו על טיפה עבה כדי שלא תתייאשו).
ממלאים כדור בשר בקערת בצק וצובטים לסגירה כמובן שאת כל התהליך בידיים רטובות
מהדקים מגלגלים ולוחצים לצורת דיסקית.
ניתן להקפיא וניתן גם לזרוק ישר למרק אל תדאגו זה בדוק!
למרק:
לסיר עם מעט שמן זית שמים שתי בצלים חתוכים, 5 שיני שום ו-5 גבעולי סלרי מטגנים כ-10 דק .
במעבד מזון שמים חופן עלי סלרי , חופן עלי מנגולד קוצצים ומוסיפים לסיר את התערובת הקצוצה
מוסיפים גם 6 קישואים חתוכים גס, 2 ליטר מים, כף מלח , חצי כפית פלפל שחור ומרתיחים כ-10 דק.
סוחטים 3-4 לימונים לסיר
ברגע שרותח מוסיפים את הקובה ושמים חבילת עלי מנגולד חתוך גס
מבשלים 20 דקות
והקובה מוכן
בתאבון