מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תמונה ראשית פלפל שושקה שרוף ממולא קבב דגים ברוטב מרוקאי לכבוד שבת המלכה

פלפל שושקה שרוף ממולא קבב דגים ברוטב מרוקאי לכבוד שבת המלכה

הנה אני אומר לכם זו מנה מטורפת לשולחן שישי או חג

אני ואישתי חיסלנו לבד 9 מתוך 10 כאשר את העשירי לא אכלנו רק כי רצינו לשמור מקום למנה העיקרית,

אז מה יש לנו כאן?

פלפל שושקה שרוף שמילאתי בו קבב דג ברוטב מרוקאי

מתבשל על אש קטנה עד שגופו קורס לתוך הרוטב המפנק…

תרחיקו ממכם את החלה כי אם התחלתם עם החלה תצטרכו שלוש חלות לפחות,

זה יצא כל כך טעים שמחר אני מעמיד לנו עוד סיר כזה

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

10-12 יחידות פלפל שושקה
1 פלפל חריף
600 גרם דג טחון (אני השתמשתי בפורל ונסיכה) אפשר להשתמש בכל דג שאוהבים
צרור כוסברה
1 בצל לבן
15 שיני שום
5 כפות שמן זית
פפריקה מתוקה , קימל, כמון, מלח
2 פלפל יבש מתוק
2 פלפל יבש סודני חריף
3-4 לימונים כבושים
כף גדושה אריסה מתוקה

אופן ההכנה

לוקחים בצל, 4 שיני שום וחצי חבילת כוסברה וטוחנים במעבד מזון.
בקערה שמים את הדג הטחון ומוסיפים כפית מלח, כף פפריקה, כפית כמון ו-2 כפות שמן זית.
מערבבים היטב עד איחוד
שורפים על אש גלויה את פלפל השושקה (אפשר על הגז, בתנור, בנינג׳ה גריל, במנגל) אני שרפתי בנינג׳ה גריל
שורפים גם פלפל חריף אחד (זה יוסיף חריפות עדינה)
שמים בשקית ניילון ל-20 דקות (זה יעזור לקלף בקלות)
מקלפים את הפלפלים בזהירות בלי לפצוע אותם
יוצרים חריץ ובעזרת כף מוציאים את הגרגירים- חשוב לשמור על הצורה
ממלאים כל פלפל בקבב הדגים שהכנו
ועוברים לרוטב:
בסיר סוטאג׳ רחב שמים 5 כפות שמן זית
מטגנים 10 שיני שום פרוס, מוסיפים את הפלפלים היבשים המתוק והחריף וממשיכים לטגן מעט
מוסיפים לשמן כף גדושה של אריסה
מוסיפים כף פפריקה, כפית כמון, כפית קימל, כפית מלח ומערבבים היטב עד שהבית מתמלא בריח הפפריקה
מוסיפים כוס מים רותחים ואת חצי חבילת הכוסברה שנותרה
מסדרים את השושקות הממולאות מוסיפים לימון כבוש
מכסים ומבשלים על אש קטנה בין שעתיים לשלוש (כמה שיותר יותר טוב)
אם חסר מעט מים ניתן להוסיף באמצע הבישול אבל אל תשתגעו כי כיף שזה יוצא סמיך וריבתי
מגישים עם חלה (כי בכל זאת חייב)

ובתאבון
שבת שלום

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת