מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
תמונה ראשית מתכון ללזניה ״רוזה״ שסמל ראשון עוז צמח ז״ל כל כך אהב

מתכון ללזניה ״רוזה״ שסמל ראשון עוז צמח ז״ל כל כך אהב

את המתכון קיבלתי ממשפחתו של עוז ז״ל – כחלק מפרויקט ״מתכון עם זיכרון״

סמל ראשון עוז צמח ז״ל אהב לאכול במיוחד את הלזניה הזאת

והאמת כשפנו אלי להנציח אותו דרך הכנת מתכון שהוא כל כך אהב לא היה לי פשוט בכלל כשקראתי את הסיפור שלו כמעט ולא הצלחתי לתפקד ולצלם את המתכון.

רק בן 20 במותו, נפל בקרב גבורה בדרום לבנון בשבת 12.8.2006

במהלך הקרב הבחין עוז כי טנק שנע לפניו על ציר הררי נפגע מירי טילים נגד טנקים

ומפקדו נפצע וחדל מלתפקד,

עוז, שקיבל פקודה לסגת נטל יוזמה לחילוץ הטנק הפגוע.

בתום פעולת החילוץ, דיווח עוז למפקדו “קודקוד כאן 3ב’ סוגר בתנועה סוף!”

ומאז לא נשמע קולו ברשת.

לאחר שהציל את חייהם של חבריו, ספג הטנק של עוז ושל צוותו פגיעה ישירה רבת עוצמה מטיל נגד טנקים, עוז מפקד הטנק ושלושת פקודיו נהרגו – סמל ראשון דן ברויר, קשר סמל ראשון הרן לב, וסמל ינון-יגאל ניסן. לאחר מותם הוענק לו ולצוותו ציון לשבח הפרוייקט ״מתכון עם זיכרון״ הוא באמת פרוייקט סופר חשוב,כי דרך הכנת המתכון אנחנו בעצם קוראים את הסיפורים, חושבים על המשפחות וזה גורם לנו רגע להסתכל על כל מה שסביבנו בפרופורציה ולהתייחד עם המשפחות השכולות . תודה למחלקת הצעירים בעריית מודיעין מכבים רעות על הזכות להשתתף בפרוייקט כזה מרגש

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

לעלי לזנייה:
2 כוסות קמח
2 ביצים
3 כפות שמן זית
לרוטב:
4 כפות רסק עגבניות
מעט שמן זית
כפית אריגנו
כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
6 שיני שום כתושות
כוס מים רותחים
מיכל שמנת לבישול
2 עלי רוזמרין
למילוי:
2 כפות עגבניות מרוסקות משימורים
2 כפות שמן זית
שן שום כתושה
חצי כפית אוריגנו
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
מיכל קטן שמנת חמוצה
קופסת ריקוטה
גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה

לעלי לזנייה:
להכניס 2 כוסות קמח לקערה, לשים 2 ביצים ו-3 כפות שמן זית באמצע
ולהתחיל לערבב מהאמצע ואחר כך ללוש, עד בצק חלק, אם הבצק קצת דביק להוסיף מעט מאוד קמח.
אם יבש מידי להוסיף ממש קצת מים או עוד כף שמן זית.
להכניס למקרר בניילון נצמד כ 20-30 דקות.
לרוטב:
במחבת נשים 4 כפות רסק עגבניות עם שמן זית, כפית אוריגנו, כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח ו- 6 שיני שום כתוש.
נוסיף כוס מים ונרתיח מעט
לאחר מכן נוסיף מיכל שמנת מתוקה ו-2 עלי רוזמרין ונרתיח עוד קצת.
נכניס את הבצק למכונת פסטה למספר 5-6 ולחתוך כל 10 ס״מ ברוחב המכונה.
למילוי:
2 כפות עגבניות מרוסקות משימורים, כ-2 כפות שמן זית, שן שום, חצי כפית אורגנו, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח , מיכל קטן שמנת חמוצה וקופסת ריקוטה
מערבבים הכל יחד עד לאיחוד
נניח עלה פסטה בתבנית שאפשר להכניס לתנור, נמרח מהמילוי, גבינה לבנה וקצת גבינה צהובה מגורדת ומעט פרמזן
מעל זה עוד עלה פסטה, למרוח שוב עד לכמות הרצויה שהוכנה.
מסיימים עם עלה פסטה מלמעלה. ועליה לשפוך את הרוטב עם קצת גבינה צהובה מגורדת ו/או גבינת פרמז׳ן מגורדת .
להכניס לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 30 דקות
בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת