על הכנאפה כעכ של פרח רסלאן בטח שמעתם
גם אני שמעתי אבל לא טעמתי
אז החלטתי להכין בעצמי כי אין לי נסיעה לצפון בזמן הקרוב..
על הכנאפה כעכ של פרח רסלאן בטח שמעתם
גם אני שמעתי אבל לא טעמתי
אז החלטתי להכין בעצמי כי אין לי נסיעה לצפון בזמן הקרוב..
לכעכ (בייגלה):
לקחתי קילו קמח, 15 גרם שמרים, 75 גרם סוכר, 50 גרם שמן זית
הפעלתי את המיקסר מהירות איטית (אפשר גם ללוש בידיים).
ברגע שנוצר בצק רך ונעים מכסים ומתפיחים 45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר מכן חילקתי לכדורים שווים, כיסיתי והתפחתי עוד 20 דקות.
לקחתי כל כדור ופתחתי מעט בעזרת מערוך לצורת פיתה,
עם רינג קטן קרצתי והוצאתי את החלק התחתון (מהעיגולים הקטנים עשיתי פיתות קטנטנות).
מרחתי את הפיתות במים, פיזרתי שומשום ומלח גס
וכיסיתי שוב להתפחה של 20 דקות.
בזמן הזה חיממתי תנור 220 מעלות ולאחר ההתפחה אפיתי כ- 10 דקות
(ניסיתי גם בטאבון- 2 דקות חום הכי גבוה, ויצא מדהים)
לכנאפה: לקחתי חבילת שערות קדאיף וטחנתי היטב, לתוכם הוספתי 50 גרם חמאה מומסת.
לקחתי מחבת ומרחתי בחמאה, הוספתי את הקדאיף והידקתי היטב.
לקחתי גבינת ברנזה (גבינה ערבית קשה) ופיזרתי מעט . הוספתי גם מוצרלה מגורדת.
שמתי על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהתחיל להיצבע בדפנות הפכתי למגש ונתתי לו עוד דקה על האש.
הכנתי מי סוכר ושפכתי על הכנאפה: כוס מים, כוס סוכר, מעט מי ורדים ופלח לימון הרתחה ל-7 דקות עד שמסמיך.
פתחתי את הבייגלה, שמתי מעט מי ורדים שמתי חתיכה יפה של כנאפה פיזרתי פיסטוק ופרח יפה
וזהו חברים מוכן
מעדן עולמי
שווה כל ביס