חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית בקלאווה בשר טחון פיסטוק וקשיו

בקלאווה בשר טחון פיסטוק וקשיו

הייתי חייב להעלות לכם את המתכון הזה שצולם כדי שחלילה לא תפספסו אותו

מנה מקורית ומעניינת של חגיגת טעמים

מתאימה לאירוח ולחגים

אז המתכון הוא כזה:

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

2 בצל לבן
2 בצל סגול
חבילת קשיו
חבילת פיסטוק
חצי חבילת אגוזי מלך
תבלינים: קינמון, פלפל שחור, מלח
קילו בשר טחון
חבילת עלי פילו
שמן
פירורי לחם
כוס סוכר
מעט דבש
פלח לימון

אופן ההכנה

לוקחים 2 בצלים לבנים ו-2 בצלים סגולים וקוצצים

במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצלים היטב.

מוסיפים למעבד מזון חבילת קשיו, חבילת פיסטוק וחצי חבילת אגוזים וטוחנים מעט.

מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן..

מוסיפים 2 כפות סילאן, כפית קינמון, חצי כפית פלפל שחור וכפית שטוחה מלח

ממשיכים לערבב עד שהצבע נהיה מעט כהה והתערובת מתחברת .

מוציאים למעבד מזון ונותנים כמה פולסים.

בנתיים לוקחים קילו בשר טחון עם מעט שמן במחבת ומפוררים את הבשר בעזרת כף. מוסיפים כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור וממשיכים לערבב

מעבירים למעבד מזון לשתי לחיצות פולסים נוספות שהתערובת מוכנה נותנים לה להתקרר.

לוקחים דפי פילו וחותכים בגודל של תבנית רצויה מורחים דף בשמן שמים בתבנית, מורחים דף נוסף בשמן ולתבנית , מפזרים קצת פירורי לחם ואז עוד דף משומן.. שמים שכבה ראשונה של בשר, מהדקים ושוב 5-6 דפי פילו משומנים בינהם קצת פירורי לחם ועוד שכבת בשר ושוב דפי פילו בסוף התהליך נמרח בביצה ונחרוץ את הפסים שנרצה לצורת מעויינים או מרובעים. אופים כ-30 דקות 180 מעלות עד שמזהיב.

מכינים מי סוכר- מכוס סוכר, כוס מים, מעט דבש ופלח לימון מרתיחים 8 דקות עד שהופך לסירופ

ברגע שיוצא מהתנור זולפים מעט לפי רמת המתיקות שאוהבים בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת