מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית ארטישוק ירושלמי ״בטטה קסבייה״ ממולא בבשר או בקיצור מפרום קסבייה

ארטישוק ירושלמי ״בטטה קסבייה״ ממולא בבשר או בקיצור מפרום קסבייה

אחד הדברים שאני הכי אוהב בעולם זה ארטישוק ירושלמי
תמיד כשאני רואה אותם בשוק אני נעצר מולם ונזכר בטעם שהם משאירים בחיך וזה ישר שלח אותי להכין מפרום של ארטישוק ירושלמי
והיה לי ברור שאליו אני הולך לשדך רוטב לימוני ועשיר ,
היה לי גם ברור שאתן טיגון לפני כי זהו שורש קשה שמצריך פעולת טיגון ובישול כדי לקבל את הרכות הכייפית שלו.
הביס בסוף מאוד הזכיר לי מתכון אחר שלי של ראשי כרפס ממולאים בבשר, אבל לא, זה היה אחד הביסים הכי טעימים שיצאו לי לאכול כי הטעם של הארטישוק הירושלמי המוכר נשמר וזה מצויין!
אז קדימה רוצו להכין מבטיח שהעבודה תשתלם…

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

2 קילו ארטישוק ירושלמי (תבחרו את הגדולים והרכים יותר)
למילוי:
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור עלי סלרי קצוץ
צרור בצל ירוק קצוץ
ביצה אחת
כוס פירורי לחם לבנים
כף מלח
כפית כמון
כפית בהרט
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
לטיגון:
2 כוסות קמח
4 ביצים
כפית מלח, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור
לרוטב:
2 בצלים פרוסים
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום פרוס
5 גבעולי בצל ירוק
רבע כוס שמן זית
כף מלח, כפית פלפל, כפית כורכום
1 לימון פרוס ללא הקליפה

אופן ההכנה

מקלפים את הארטישוקים ופורסים לחצי לאורכם.
מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה,
ממלאים כל פאקמן בבשר בנדיבות ומהדקים.
טובלים כל פאקמן בקמח ומיד בתערובת של הביצים עם הכורכום, המלח והפלפל
מטגנים אותם במחבת עם שמן עמוק כדי לסגור אותם
ומוציאים לרשת טפטוף.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן זית,
מטגנים את הבצל, השום והסלרי היטב עד שמטוגן,
מוסיפים 3 כוסות מים, כף מלח, כפית פלפל שחור וכפית כרכום,
סוחטים פנימה לימון אחד.
מסדרים את המפרומים בסיר
מעל הכל מפזרים מלא סלרי קצוץ,
מסדרים את הלימונים הפרוסים בין הקסביות הממולאות,
מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי על אש קטנה עד שהמפרומים שותים את רוב הרוטב
מגישים עם אורז או כל תוספת אחרת שאוהבים

בתאבון
ושנה טובה

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת