חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית אזני המן כנאפה - קלאווה הראשון בעולם

אזני המן כנאפה – קלאווה הראשון בעולם

#בשיתוף שמרית

עלה לי רעיון למתכון של בקלאווה עם גבינה אבל בצורת אוזן המן

שילוב של כנאפה ובקלאווה יחד

הייתי חייב להכין ,

ו – וואי איזה טעים זה יצא 

פשוט לא להאמין כמה קל וממכר זה..

השתמשתי בבצק פילו המצונן המעוללללה  של שמרית

(חפרתי לכם על זה ואמשיך לחפור עד שתבינו, הוא מצונן ומוכן לעבודה לא קפוא!! הוא נמצא במקררים בכל סופר ליד השמנת והחמאה).

אז ממש שנייה לפני שהרשת תיראה כמו אוזן פייפר אחת גדולה ותוצף במתכוני אוזני המן לפני חג פורים

קבלו את המתכון שאתם חייבים לשמור ולהכין..

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

1 חבילה בצק פילו מצונן של שמרית
200 גרם פיסטוק קלוף
100 גרם אגוזים (אפשר גם קשיו,פקאן מה שבא לכם)
2 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה מומסת (30 שניות במיקרוגל)
12 יחידות כדורי מוצרלה קטנטנים חצויים לחצי
פיסטוק לקישוט
לסירופ:
200 גרם סוכר
150 מל מים
מיץ מחצי לימון
כף מי ורדים

אופן ההכנה

ראשית טוחנים במעבד מזון את הפיסטוק, האגוזים והסוכר החום
לוקחים תבנית עם נייר אפייה
מניחים דף פילו ומורחים בחמאה,
ככה 5 שכבות אחת על השנייה שכל השכבות מרוחות בחמאה היטב
מפזרים את התערובת האגוזים והסוכר שטחנו
מכסים בדף פילו נוסף ומורחים בחמאה
עוד 6 שכבות אחת אחרי השנייה.
בעזרת סכין מחלקים בחיתוך את הדפים לשלושה חלקים שווים
יוצרים משולשים אחד אחרי השני (אל תנסו אלכסונים וכאלה זה יותר מורכב פשוט תעשו משולש אחרי משולש סמכו עלי
(ראו דוגמא בסרטון)
בתוך כל משולש נחרוץ משולשים קטנים ונחלץ אותם החוצה
כך שייוצר חור משולש ממש כמו אוזן המן.
שמים בכל חור חצי כדור מוצרלה ודוחפים מעט פנימה.
מכניסים לאפייה 190 מעלות כ-20 דקות עד שזהוב יפה
בסיר מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-10 דקות עד שמצטמצם מעט
זולפים על המאפה בעודו חם
מקשטים עם פיסטוק ומגישים

חג פורים שמיייח
ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת