חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית מוח מרוקאי

מוח מרוקאי

אז אחד ממאכלי הילדות שזכור לי כילד מרוקאי זה מוח .

מוח עגל ברוטב חריף עם חומוס גרגירים..

היינו יושבים אני ואחי ומכינים ביס על החלה ועושים תחרות של מי היה הביס יותר טעים.

אני הייתי מועך את המוח, החומוס והפלפלים שם מלא רוטב ואחי איתי היה שם את החתיכות שלמות..

אני יודע יש אנשים שלא מסוגלים לחשוב על לטעום את זה,

אני רק יכול להגיד לכם בבטחה שזהו אחד המאכלים היותר טעימים שיש לנו העדה המרוקאית,

תהנו

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

קילו מוח
פפריקה
10 שיני שום
2 פלפל חריף ירוק
6 פלפלים יבשים מתוקים
חצי כוס שמן
כפית כמון
חצי פלפל אדום(גמבה)
כפית כורכום
חבילת כוסברה
2 כוסות חומוס גרגירים מבושל(או קפוא)

אופן ההכנה

לרוטב:

לוקחים 10 שיני שום ושמים בסיר  עם חצי כוס שמן ומטגנים קלות,מוסיפים פנימה 6 פלפלים יבשים מתוקים חתוכים ונקיים מגרעינים, מוסיפים חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות, מוסיפים 2 כפות פפריקה ונותנים עירבוב טוב שהפפריקה תיפתח.

מוסיפים כף מלח(להיזהר אם המוח מוכשר הוא מלוח ) כפית כמון, אני מוסיף 2 פלפלים ירוקים שלמים ופלפל צילי שלם כי אשתי פחות אוהבת חריף, אז כשהפלפל שלם הוא לא מוציא חריפות ואני פותח לי אותו בביס, אבל לגמרי אפשר להכניס חתוכים לחובבי החריף.

מוסיפים פנימה 2 כוסות חומוס שהושרה לילה ובושל שעה עד לריכוך חלקי(ניתן להשתמש בחומוס של סנפורסט) ,מוסיפים צרור כוסברה קצוצה.

למוח:

מרתיחים מים עם מעט כורכום וחומץ וזורקים קילו מוח פנימה ל7 דק רתיחה מוציאים למי קרח ומנקים את הגידים בעדינות, חותכים לחתיכות קטנות, מסדרים בסיר ושמים כוסברה קצוצה, מעל מוסיפים 2 כוסות מים מבשלים כשעה-שעה וחצי אש קטנה עד שהרוטב מצטמצם לוקחים חלה ומפרקים את דודה שלו

בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת