חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית דושפרה בוכרי- מרק מחשמל מציר בשר וכיסונים ממולאים בשר

דושפרה בוכרי- מרק מחשמל מציר בשר וכיסונים ממולאים בשר

ראיתי סרטון של אישה מבוגרת מכינה את המרק והכיסונים האלה
בהרי גיאורגיה
בשיא הפשטות והאותנטיות וזה חימם לי את הלב
אז הייתי חייב לקום להכין בדיוק עכשיו שהחורף עוד שנייה כאן..

האמת שבמתכון הזה הטעמים הפשוטים והעמוקים הם מה שעושים אותו כל כך מיוחד וטעים.
נכון זה לא מעט עבודה אבל שווה כל רגע
כי הביס הסופי הוא פשוט חלומי.
את הציר הכנתי עם המים הטעימים והאיכותיים של תמי4,
בואו נתחיל

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

למרק:
2 כפות שמן
חצי קילו שריר מספר 8
2-3 עצמות מח עצם
1 בצל
1 ראש סלרי
4-5 גבעולי סלרי
2 כוסות חומוס גרגירים מבושל או קפוא או משימורים
כף מלח
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
לבצק הכיסונים:
800 גרם קמח לבן
2 ביצים
כפית מלח
350 מל׳ מים
למילוי הכיסונים:
חצי קילו בשר בקר טחון
100 גרם שומן כבש טחון
חופן נענע קצוצה
בצל אחד קצוץ דק דק
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת הציר,
בסיר מחממים שמן, מוסיפים את הבשר והעצמות לסגירה מכל הצדדים, לאחר מכן מוסיפים את הבצל, הכרפס והסלרי,
ממלאים כ-2 ליטר מים רותחים, מכסים ומבשלים 3 שעות עד שהבשר מתפרק לחלוטין.
לאחר מכן מוציאים מהסיר את הבשר, העצמות והירקות ונשארים רק עם הנוזל העשיר והסמיך.
מוסיפים את הכורכום, המלח והפלפל ומוסיפים את גרגירי החומוס מבשלים כ-20 דקות אש גבוהה.

למילוי:
מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד איחוד.

לבצק:
בקערה שמים את הקמח והמלח ויוצרים גומה , מוסיפים את הביצים ומתחילים לטרוף, מוספים את המים ומתחילים לאסוף את הקמח
וברגע שנוצר בצק מוציאים לשיש ולשים עד לקבלת בצק נוח.
עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה כשעה
מוציאים מהמקרר ופותחים את הבצק או בעזרת מארוך או בעזרת מכונת פסטה עד דרגה 6
דואגים לקמח את המשטח
קורצים עיגולים קטנים בעזרת רינג, שמים במרכז כל עיגול מעט בשר, מקפלים קצה לקצה ומהדקים לצורת חצי ירח,
ואז מקפלים קצה לקצה כמו טורטליני.
(אני השתמשתי במקל סושי כדי שיווצר החור כי יש לי אצבעות קבב- ראו דוגמא בסירטון) .
יש גם שיטה לעשות קוביות קטנות ואז לקפל למלבן ולמשוך קצה לקצה זה לבחירתכם.
מה שחשוב שתדעו שיוצא כמות ענקית וניתן להקפיא חצי מהכמות.
זורקים לתוך המרק את הכיסונים כאשר הוא רותח ומבשלים 5 דקות בדיוק, חשוב שתבשלו רק את הכמות שאוכלים כי זה לא יכול להישאר בסיר לכן אפשר כל פעם להרתיח את המרק ולהוסיף כיסונים.

בהגשה תגישו עם כוסברה וסומק
ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת