טוב אז ממשיכים במסע שלי מאז שהייתי ילד ולתחנות שעיצבו את הדרך שלי והטעמים ..
ומידי פעם אני אוהב לתת מתכונים אגדיים שהייתי מכין בדרך
והפעם אני רוצה להציג בפניכם את המוסקה של ״פינתי״,
נכון זו לא באמת מוסקה כהגדרתה, כי מוסקה זה שכבות חציל עם בשר מפורר גבינת בשמל ושמנת (לא עלינו אוי וייזמיר)
אבל זה בדיוק מה שיפה לראות שבמסגרת המסורת הירושלמית איך לקחו את החציל ונתנו לו אינטרפטציה שגם בינינו היא פי אלף יותר טעימה
(איתי אחי אכל 6 מוסקות !!!! טען שלא יכול להפסיק!!)
אז בעצם זה מעין מפרום של חציל, אבל הפעם הראשונה שנחשפתי לזה כשהייתי ילד בפינה קטנה בירושלים עם אורז שעועית כשהלכתי לאכול שם עם אחי על רקע צעקות של ״תן לי אחד מוסקה מנה יפה, אחד עם אחד בלי״ יאווו המרקם הרך והמלטף חירפן אותי, לימים עבדתי בפינתי והייתי מכין את כל הטעמים
אז היום בבכורה בלעדית קבלו מתכון שאתם הולכים להתאהב
לוקחים 3 חצילים, מקלפים, חוצים לחצי ואז עושים צורה של פאקמן כמו בסרטון
בקערה שמים בשר טחון מוסיפים בצל, פטרוזיליה, שיני שום , כוס של פירורי לחם וביצה
ומערבבים היטב
ממלאים כל פאקמן בכמות נדיבה של בשר ומהדקים.
בקערה שמים את הביצים, האריסה והמלח וטורפים היטב
טובלים את החציל בביצה ביד החלשה ואז בפירורי זהב ביד החזקה ככה היד תישאר יבשה תמיד (מהדקים את הפירורים)
מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה יפה
לרוטב :
ממש פשוט, מטגנים 2 בצלים חתוכים לקוביות עם מעט שמן זית,
ברגע שמזהיב מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את רסק עגבניות, העגבניות הקצוצות (או עגבניות מקולפות), מוסיפים 2 ליטר מים, מכסים ונותנים לרוטב להתבשל 20 דקות (אל תיבהלו שהוא דליל, זה מצויין).
מסדרים את המוסקות בסיר סוטאג׳ רחב, למי שאין הגיע הזמן לקנות אני מבשל מלא בסירי סוטאג׳ וזה בכי נוח .
יוצקים מלא רוטב מעל המוסקה, לוקחים סלרי קצוץ ועגבנייה קצוצה מערבבים ושמים מעל לכל מוסקה, מבשלים אש קטנה כשעה שעה וחצי
מגישים עם אורז
ובתאבון