מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!   מתכונים צרחותתת יאבלולוווו שמבלולוווו!  

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית ארטישוק ממולא דג קרפיון ישראלי טרי ברוטב לימוני וחגיגי לחג

ארטישוק ממולא דג קרפיון ישראלי טרי ברוטב לימוני וחגיגי לחג

ארטישוק ממולא זה בעיני אחד מהמאכלים הכי ישראלים שיש ,
כולם מכירים את גרסת הבשר ברוטב הלימוני שהארטישוק מתפצח ממש כמו חמאה,
אבל על גרסת הדג שמעתם?
אז הכנתי וורסיה למאכל האהוב עם קרפיון ישראלי טרי טחון שהוא גם סמל לחגים.
ובכללי תמיכה בחקלאות ישראלית זה הדבר הכי טוב שיכול להיות בשביל כולנו אז תמיד כשאתם קונים דגים ישראלים טריים חפשו את הסימון תוצרת ישראל

#בשיתוף ארגון מגדלי הדגים

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

למילוי:
800 גרם דג קרפיון ישראלי טרי טחון
צרור בצל ירוק
צרור עלי סלרי
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
חצי בצל לבן
4 שיני שום
רבע פלפל חריף ירוק ללא גרעינים
כפית מלח
חצי כפית קימל
כפית כמון
חצי כפית כרכום
כפית פלפל יבש מתוק גרוס
חצי כפית נענע יבשה (לא חייב אפשר טרי)
3 פרוסות לחם רטוב סחוט וקצוץ
1 ביצה
2 שקיות תחתיות ארטישוק קפוא
לציפוי:
3 ביצים
כף אריסה מתוקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל
קערה עם קמח לבן
שמן עמוק לטיגון
לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 בצלים חצויים ופרוסים
6 שיני שום פרוס
8 גבעולי בצל ירוק
צרור עלי סלרי
כף מלח
כפית כורכום
2 כוסות מים רותחים
לימון מקולף פרוס

אופן ההכנה

במעבד מזון שמים את כל הירקות וקוצצים בפולסים
מעבירים לקערה את הקרפיון ועליו את הירקות הקצוצים,
מוסיפים את התבלינים, הביצה, הלחם הרטוב ומערבבים עד לאיחוד.
יוצרים כדורים בגודל הארטישוקים ומהדקים.
בקערה מערבבים את הביצים, האריסה והתבלינים
טובלים כל ארטישוק בביצה ומיד בקערה עם קמח
מטגנים במחבת עם שמן עמוק משתי הצדדים עד להזהבה
ומוציאים לצלחת עם נייר סופג או לרשת קריספר.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן זית ומטגנים את הבצל הלבן והשום,
מוסיפים גבעולי בצל ירוק וממשיכים לטגן,
מוסיפים כפית פלפל שחור גרוס בשלב הטיגון
מוסיפים לסיר את עלי הסלרי, המלח וכורכום.
אחרי כמה דקות מוסיפים את המים ומבשלים את הרוטב עד רתיחה
מוסיפים את הארטישוקים , מסדרים את הלימונים מכסים ומבשלים שעתיים וחצי אש קטנה
מגישים באהבה עם תוספת שאוהבים

ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת