חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית קציצות מטונה (שימורים) עם חומוס ברוטב מרוקאי מוגש בפרנה לוהטת עם מטבוחה

קציצות מטונה (שימורים) עם חומוס ברוטב מרוקאי מוגש בפרנה לוהטת עם מטבוחה

את המתכון הזה הכנתי בתשעת הימים אבל אני בהחלט הולך לאמץ אותו ולהכין כל השנה…
יום שישי בצהריים, תשעה באב- לא אוכלים בשר
בא לנו משהו מפנקק
מה יותר מתאים מלדחוף משהו לתוך פרנה ביתית
ואם כבר לדחוף אז קציצות דגים מטונה – שימורים שיש לכולם בבית ,
אפשר להגיש גם עם קוסקוס, בואו נתחיל

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

לקציצות:
4 קופסאות טונה בשמן מסוננות מהשמן
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כוס פירורי לחם או 3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
2 ביצים
תבלינים:
כף פפריקה, כפית כמון, כפית פלפל גרוס מתוק יבש, רבע כפית קימל
כפית שטוחה מלח (תיזהרו עם המלח כי הטונה גם מלוחה)
לטיגון:
פירורי לחם
שמן עמוק במחבת לטיגון
לרוטב:
פחית שימורים חומוס גרגירים ענק מסונן מהמים
8 שיני שום חצויות
רבע כוס שמן
1 פלפל שושקה פרוס לעיגולים
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 פלפל חריף שלם
5 פלפלים יבשים נקיים מגרעינים
כף גדושה אריסה
כף פפריקה, כפית כמון, כף מלח, כפית פלפל גרוס יבש
2 כוסות מים
צרור כוסברה

אופן ההכנה

בקערה שמים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים יחד,
יוצרים קציצות מאורכות או שטוחות מה שאתם אוהבים
טובלים בפירורי הלחם,
מטגנים במחבת עם שמן עמוק דקה וחצי כל צד רק שהקציצות יתגבשו ולא יתפרקו לנו בבישול.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן, מטגנים שום בזהירות שלא ישרף,
מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים באש קטנה כמה דקות שייצא הריח
מוסיפים לסיר את האריסה והתבלינים ומערבבים שיפתחו הטעמים,
מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים שיתעטפו בצבע,
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים 10 דקות לרתיחה,
לאחר מכן מוסיפים את הקציצות, מוסיפים כוסברה ומכסים
מבשלים 45 דקות אש קטנה
מגישים בפרנה עם מטבוחה או על תוספת של קוסקוס

בתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת