את המתכון הזה הכנתי בתשעת הימים אבל אני בהחלט הולך לאמץ אותו ולהכין כל השנה…
יום שישי בצהריים, תשעה באב- לא אוכלים בשר
בא לנו משהו מפנקק
מה יותר מתאים מלדחוף משהו לתוך פרנה ביתית
ואם כבר לדחוף אז קציצות דגים מטונה – שימורים שיש לכולם בבית ,
אפשר להגיש גם עם קוסקוס, בואו נתחיל
בקערה שמים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים יחד,
יוצרים קציצות מאורכות או שטוחות מה שאתם אוהבים
טובלים בפירורי הלחם,
מטגנים במחבת עם שמן עמוק דקה וחצי כל צד רק שהקציצות יתגבשו ולא יתפרקו לנו בבישול.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן, מטגנים שום בזהירות שלא ישרף,
מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים באש קטנה כמה דקות שייצא הריח
מוסיפים לסיר את האריסה והתבלינים ומערבבים שיפתחו הטעמים,
מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים שיתעטפו בצבע,
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים 10 דקות לרתיחה,
לאחר מכן מוסיפים את הקציצות, מוסיפים כוסברה ומכסים
מבשלים 45 דקות אש קטנה
מגישים בפרנה עם מטבוחה או על תוספת של קוסקוס
בתאבון