תרבחו ותסעדו חברים
בואו נכין מופלטה אחת הטעימות שיש רמת קושי להיות ראשון בתור לפיתות הערב….
אז סוף סוף יצא החג והגיע הזמן לקצת בצק,
הכנתי מופלטות מושלמות שכל אחד יכול
עם פטנט מגניב כדי לפתוח את הבצק בלי מאמץ
תרבחו ותסעדו חברים
בואו נכין מופלטה אחת הטעימות שיש רמת קושי להיות ראשון בתור לפיתות הערב….
אז סוף סוף יצא החג והגיע הזמן לקצת בצק,
הכנתי מופלטות מושלמות שכל אחד יכול
עם פטנט מגניב כדי לפתוח את הבצק בלי מאמץ
קילו קמח |
2 כפות סוכר( 40 גרם) |
כף מלח (16 גרם) |
כף שמרים(14 גרם) |
650 מ״ל מים פושרים |
שמן |
דבש |
חמאה |
לבצק:
בקערת המיקסר שמתי את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים, והמים ולשתי מהירות בינונית כ 5 דקות עד שמתגבש בצק הוא יוצא מעט דביק לא להיבהל…
מכסים ומתפיחים כ 20 דקות לא צריך יותר
לוקחים את הבצק עם שמן בידיים ומכדררים כדורים קטנים לפי גודל המחבת.
אם המחבת היא לא ענקית אז כדוריים קטנטנים, כמו כדורי פינג פונג,אם המחבת גדולה מאוד אז מעט יותר גדול.
הכי חשוב את כל הכדורים לשמור בקופסת פלסטיק או על השיש עם שמן ושישארו מכוסים.
תקשיבו אפשר לפתוח אים הידים על השיש ושמן
אני פותח בין שתי ניירות אפייה בקלות בלי שידבק ובלי שיקרע.
פותחים דק דק
מחממים מחבת אש קטנה
שמים את הראשון במחבת ברגע שטיפונת נהיה לו צבע הופכים ועליו שמים עוד אחד כל אחד בערך דקה, הופכים שמים עוד אחד, שוב הופכים , עד שמסיימים את כל הכמות.
מגישים עם חמאה ודבש ושיהיה
חג מימונה שמח .