לבצק:
לקחתי 650 מ״ל מים פושרים שמתי בקערה, הוספתי 3 גרם שמרים יבשים וערבבתי..
חיכיתי כמה דקות ואז התחלתי להוסיף בהדרגה קילו קמח- כל פעם קצת, תוך כדי ערבוב עם כף עץ. הוספתי 2 כפות יפות של שמן זית והמשכתי לערבב.
הוספתי 30 גרם מלח (אם אתם מכינים בתנור ביתי תוסיפו גם כף סוכר זה אף פעם לא מזיק).
לשתי את הבצק כמה דקות על השיש, הוא מעט דביק אל תיבהלו זה בסדר גמור
חשוב שהוא יהיה רך.
שמתי חזרה בקערה וכיסיתי למנוחה ל-20-25 דקות אין צורך יותר.
כידררתי כדורים, שמתי בקופסת פלסטיק ולמקרר.
6 שעות זה המינימום שצריך התפחה ומעל 24 עד 48 שעות זה בכלל יהיה מומלץ.
לכן ההמלצה שלי היא להכין את הבצק יום קודם.
לחסרי סבלנות שבנינו ארשום בסוף טיפ ממני איך לזרז את התהליך ..
ממשיכים.. על משטח מקומח מעט פתחתי כל כדור- מהאמצע החוצה כדי לשמור על השול אורירי בדיוק כמו שעושים בפיצה.
שמתי במרכז כל מאפה עלי תרד ניו זילנדי, לקחתי לאבנה עיזים של משק צוריאל (מתאים בצורה פנטסטית למאפה כי הוא מאוד סמיך), שמתי 3 קנלים במרכז המאפה, הכנסתי לטאבון ממש 2-3 דקות עד שהצדדים מתנפחים והבועיות הופכות מעט שרופות
מיד כשהוצאתי את המאפה גיררתי עליו גרנה פדנו ומרחתי שמן זית בצדדים
מה אני אגיד לכם, אישתי מעולם לא הודתה לי כמו בביס הזה
כמו לנגוס בענן..
כמובן שעם התוספות אפשר להתפרע כיד הדמיון ולשים כל מה שמתחשק לכם
לממהרים שבנינו:
אפשר לשים 5 גרם שמרים (במקום 3) ולתת לזה התפחה של 50 דקות,
אחר כך לכדרר כדורים, להתפיח עוד עשר דקות והבצק שלכם מוכן לעבודה
בתאבון