פיקניה הוא נתח עם טעם משגע שאני כל כך אוהב
התחדשתי בגריל חדש אז הייתי חייב לנסות עליו עם נתח משובח
יצא מטריףף
אתם חייבים לנסות…
פיקניה הוא נתח עם טעם משגע שאני כל כך אוהב
התחדשתי בגריל חדש אז הייתי חייב לנסות עליו עם נתח משובח
יצא מטריףף
אתם חייבים לנסות…
1.3 קג פיקניה כף רוזמרין יבש או טרי |
חצי כף מלח ים מעושן או אטלנטי |
חצי כף פלפל שלם או כפית פלפל גרוס |
כפית גרגירי כוסברה או זרעי כוסברה יבשה |
כפית צילי גרוס מתוק או חריף |
חצי כפית טימין יבש |
חצי כפית כמון שלם או טחון |
4 כפות שמן זית |
במכתש ועלי שמתי את התבלינים ושמן הזית וכתשתי היטב
לקחתי נייר סופג וספגתי את כל הפיקניה מכל צדדיה
מרחתי את התיבול היטב על הפיקניה
חיממתי את כירת הצריבה בגריל החדש וצרבתי את הנתח מכל צדדיו
כ-5-6 דקות ס״הכ
חיממתי את הגריל ל-350 מעלות והעברתי את הנתח לגריל
כיסיתי במכסה לאחר 10 דקות הפכתי לצד השני וכיסיתי שוב
לי לקח 33 דקות לצריבה של הנתח כאשר כל כמה דקות שיניתי כיווןֿֿ
כמובן אני ממליץ להצטייד במדחום בשר ולכוון ל-53-54 מעלות לקבלת תוצאה שהחלק העבה יהיה מידיום והחלק הדק עשוי מעט יותר
לאחר מכן מסירים מהאש ונותנים לנתח לנוח כ-10 דקות
פורסים לפרוסות דקות
מגישים עם ירקות צלויים
זה מעדםן עולמי אני אומר לכם
בתאבון