מתחילים מהשייטל- פותחים אותו בצורת ספר ואז שוב בצורת ספר לעובי של סנטימטר אחד עד שנוצרים שתי חלקים למילוי( שתי רולדות נפרדות)
דופקים מעט עם פטיש שניצל (אסור שיהיה דק מידי).
מכינים אורז עגול חצי בישול- שמים בסיר עם מעט שמן קילו אורז, 2 כפיות מלח גדושות ומערבבים היטב עד שמתחמם
מוסיפים ליטר מים רותחים ומבשלים רבע שעה (חצי בישול).
במחבת גדולה נשים 5 כפות שמן זית, נטגן 3 בצלים סגולים חתוכים לקוביות ו-3 בצלים לבנים מטגנים כ-20 דקות עד הזהבה מלאה.
במעבד מזון טוחנים את הפיסטוק והקשיו ומוסיפים לבצל.
מתבלים בכפית מלח, כף סוכר חום וכפית פלפל שחור וממשיכים לבשל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שמשחים מעט.
מאחדים את האורז עם הפיסטוקים ומערבבים היטב.
נשים את השייטל על ניילון נצמד, נוסיף את האורז ונשטח היטב
בעזרת הניילון הנצמד נגלגל כלפי פנים עד לקבלת רולדה.
מכינים תבלין – שמים במכתש ועילי פלפל אנגלי ,פלפל ארבע עונות ומלח גס וכותשים היטב.
מוסיפים שמן זית ומערבבים.
מוסיפים 2 כפות תערובת ערביקה פרנצ׳סקה.
נמרח את התבלין על הרולדה ועסה אותה היטב.
נכניס את הרולדה לרשת צלייה ונוסיף גם 2 גבעולי רוזמרין.
בשלב הזה אני הכנסתי את הרולדה למנוחה של שעתיים במקרר.
במקביל לקחתי כרישות וחציתי לחצי.
עשיתי חתך לאורכם והפרדתי את העלים.
שלקתי במים רותחים 4 דקות והעברתי למסננת.
מילאתי את העלים במלית אורז שנשארה לי,
בסיר עם נייר אפייה סידרתי את הרולדות ולצידן את הכרישות הממולאות (אפשר גם בתבנית).
הוספתי ציר ירקות שהכנתי
שימו לב שהציר חייב להיות מתובל עם מעט מלח אך לא מידי מלוח כי גם באורז וגם בבשר יש מליחות אז תדאגו לציר עדין .
(ניתן לשים ציר ירוקות עוף או בקר כל מה שבא לכם).
הוספתי 4 כפות סילאן, כיסיתי בנייר אפייה ורדיד אלומיניום והכנסתי לתנור ל-3 שעות 170 מעלות .
בסיום הוצאתי מהתנור, פרסתי לפרוסות יפות והגשתי חם לצד הכרישות הממולאות שספגו את כל הטעמים הנפלאים.
בתאבון