תמונה ראשית רביולי דופיו ברוטב חמאת לימון

רביולי דופיו ברוטב חמאת לימון

רביולי דופיו ברוטב חמאת לימון
או בשמו העברי שאני המצאתי לרגל חג מתן תורה שבועות
״רביולי לוחות הברית״
רביולי אחד בשני מילויים שונים
אני בחרתי בצד אחד תרד ובשני גבינות,
לבצק הפסטה השתמשתי בבצק הפסטה של שמרית,
למעשה הם היחידים בארץ שמספקים פתרון בצק טרי מצונן ומרודד ומוכן לעבודה,

אז כל מי שמפחד מבצק פסטה זה הזמן שלכם להוציא את היצירתיות שבכם
ולרוץ להכין

#בשיתוף שמרית

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

1 חבילה בצק פסטה שמרית
למילוי גבינות:
200 גרם ריקוטה קלאסית
100 גרם פרמז׳ן מגורד
100 גרם גבינת טוב טעם / תבור / טורבורג
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
למילוי התרד:
1 חבילה גדולה עלי תרד שטופים ונקיים
3 שיני שום פרוסות דק
50 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם ריקוטה קלאסית
50 גרם פרמז׳ן מגורד
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
לרוטב:
100 גרם חמאה איטלקית חתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוס
מיץ מלימון אחד
כפית גרידת לימון
50 גרם פרמז׳ן מגורד
טיפונת מי פסטה
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
8-9 עלי מרווה

אופן ההכנה

למילוי הגבינות:
מערבבים את כל מרכיבי המלית ומעבירים לשק זילוף

למילוי התרד:
מחממים מחבת עם שמן זית,
מטגנים קלות את השום,
מוסיפים את התרד וטיפונת מים ,
מכסים עם מכסה ומנמיכים את האש ל-3 דקות ומערבבים מידי פעם,
נותנים למסה להתקרר וסוחטים אותה מהנוזלים (אפשר להיעזר בשקית בד) .
מעבירים את התרד ושאר המרכיבים למעבד מזון טוחנים מעט
ומעבירים לשק זילוף.
פותחים חבילת בצק פסטה של שמרית (יצאו לכם 16 יחידות)
ופורסים על קרש או על השיש
חוצים את הבצק לחצי ואז שוב לחצי ,
כל חצי ל-2 מלבנים כך שיווצרו לכם 8 קוביות אותם תחצו לחצי שיווצרו 16 מלבנים שווים (ראו בסרטון)
זולפים בקצה כל מלבן מילוי גבינות ובקצה השני תרד,
מגלגלים 2 גלגולים מכל צד כלפי פנים ונוצר כמו ספר תורה.
מהדקים את הקצוות עם מקל מעץ אפשר גם עם מקל סושי ואז עם גלגלת רביולי מורידים טיפונת מהקצה.
כרגע יש לכם 16 רביולים, ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר ובערב החג להכין רק רוטב

לרוטב:
מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית ורבע מכמות החמאה,
מטגנים את השום ועלי המרווה כ-2 דקות
זהירות לא לשרוף את השום!ֿ
מוסיפים פנימה את גרידת הלימון ומיץ הלימון,
בשלב הזה מנמיכים את האש, מוסיפים את הפרמז׳ן וכל פעם קוביית חמאה אחת
שתוריד את הטמפרטורה ותהפוך את הרוטב לסמיך ,
מוסיפים מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה
מוסיפים טיפונת ממי הפסטה משקשקים שהרוטב יהפוך סמיך.
את הרביולי מבשלים 3 דקות בסיר עם מים רותחים ומלח
ומעבירים לרוטב ל-2 דקות נוספות

מגישים עם עוד פרמז׳ן
ובתאבון

חג שבועות שמח

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת