את התנור החדש החלטתי לחגוג במנה משפחתית מפוצצת
של עוף ופרגיות ממולאות במג׳דרה ותפוחי אדמה
ארוחה טעימה ומנחמת שאני ממליץ לכם ואף דורש מכם
לרוץ להכין
כי אין טעמים כאלו
אני מבטיח לכם
#בשיתוף בוש
את התנור החדש החלטתי לחגוג במנה משפחתית מפוצצת
של עוף ופרגיות ממולאות במג׳דרה ותפוחי אדמה
ארוחה טעימה ומנחמת שאני ממליץ לכם ואף דורש מכם
לרוץ להכין
כי אין טעמים כאלו
אני מבטיח לכם
#בשיתוף בוש
עוף שלם נקי |
8 חתיכות פרגיות (ניתן לעשות רק עם עוף אם רוצים) |
4 בצלים ענקיים חתוכים לקוביות |
2 בצלים פרוסים |
3 כוסות אורז בסמטי |
כוס עדשים ירוקות / חומות |
כף שמן זית |
3 כפיות שטוחות מלח |
כפית קינמון |
2 כפות תבלין עוף/ פילדלפיה שאוהבים |
3 כפות שמן זית |
5 תפוחי אדמה פרוסים עבה |
3 כפות סילאן |
נייר אפייה |
רדיד אלומיניום |
בסיר גדול ועמוק ממלאים מים ומרתיחים על הגז
ברגע שרתח שופכים פנימה כוס עדשי בלוגה וכוס עדשים חומות,
מכסים ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים פנימה 3 כוסות אורז בסמטי ל-7 דקות בדיוק ואז מסננים.
הבישול הוא כמו שמבשלים פסטה לכן לא חשובה כמות המים
כן חשוב שיהי הרבה מים.
במחבת גדולה עם 3 כפות שמן זית מטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב
מוסיפים את האורז והעדשים שסיננו מנוזלים לבצל
מתבלים ב-3 כפיות מלח (כפית לכל כוס אורז) ובכפית קינמון
מערבבים ומאחדים את כל המסה.
בקערה או תבנית נפרדת שמים 2 כפות גדושות של תבלין עוף או פילדלפיה מה שאתם אוהבים ומוסיפים כף שטוחה מלח , מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומערבבים את התבלין ליצירת מרינדה.
מוסיפים את העוף והפרגיות ומערבבים שהתבלין יתפס היטב
את העוף ממלאים במג׳דרה,
גם את הפרגיות תוך כדי גלגול
את תפוחי האדמה החתוכים מוסיפים אל התבלין שנשאר בקערה ומערבבים
עכשיו מרכיבים את התבנית,
שמים בצל פרוס, עליו את כל המג׳דרה שנשארה ואז את העוף הממולא, הפרגיות ותפוחי האדמה
זולפים סילאן על הכל מוסיפים כוס של מים (זה סתם ליתר ביטחון בפועל האורז יהיה מוכן גם בלי)
מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות טורבו לשעתיים.
לאחר מכן מסירים את נייר האפיה והאלומיניום ומשחימים כ-10 דקות
באחריות אתם לא תפסיקו לאכול
בתאבון