כילד, הייתי עומד בעמדה של הטאבון ומכין את הסמבוסק הזה במו ידיי במסעדת פאשה המדהימה והמיתולוגית,
מי שעבד עם טאבון יודע שזו משימה מאתגרת,
החום הכבד, השליטה האבסולוטית באש כדי שלא ישרף הבצק שנייה של הסיח דעת והסמבוסקים נזרקים לפח.
אז איתגרתי את הטאבון החיצוני של הנינג׳ה ה- oo103 וזה ממש לא היווה בשבילו אתגר,
נכון כל המכשירים של הנינג׳ה הם קוסמים במטבח, הם חדשניים ואיכותיים אבל הטאבון שלהם בעיניי הוא לגמרי המכשיר הכי מדהים שהיה לי
חד משמעית!!
זה התחיל בסרטונים הקודמים בפיצות ופרנות שעשיתי במצב הפיצה שיצאו מדוייקות פעם אחר פעם ב-2:30 דקות בול,
המשיך במנת טלה חגיגית על מצב צלייה גורמה,
והשיא עכשיו השתמשתי במצב קלצונה 8:30 דקות בלי לפתוח את דלת הטאבון, בלי להציץ פנימה
התוצאה מדוייקת פעם אחר פעם…
בואו למתכון ותראו כמה זה קל
#בשיתוף בשיתוף ממומן שריג יבואן הרשמי
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסודה
מתחילים בהפעלת המיקסר מהירות 3
מוסיפים את המים בהדרגה וכאשר מתחיל להיווצר איחוד חומרים מוסיפים את המלח.
ממשיכים במהירות 3-4 כ-12 דקות עד שהבצק הופך גמיש ונוח
מעבירים לקערה משומנת,
מכסים בניילון נצמד ובמגבת להתפחה של 40 דקות.
לאחר מכן מעבירים לשיש ויוצרים כדורים של כ-100 גרם כל כדור,
מכסים ומתפיחים 20 דקות נוספות.
בסיר סוטאג׳ רחב שמים שמן ומטגנים היטב את הבצל,
מוסיפים את הבשר ועם כפות עץ מפוררים בלי הפסקה,
מוסיפים את התבלינים ומשאירים על האש כ-30 דקות
מערבבים מידי פעם
מעבירים את הבשר למסננת ומקררים לטמפרטורת חדר.
פותחים כל כדור בצק עם מארוך לגודל של פיתה,
שמים מהמלית בנדיבות במרכז כל פיתה,
סוגרים מקצה לקצה ולוחצים עם האצבעות בצדדים,
חותכים את הקצוות לקבלת צורה שווה ואחידה
(ראו בסרטון)
מפעילים את הטאבון ׳מצב פיצה׳ ובוחרים בעזרת החוגה ׳מצב קלצונה׳,
על הצג יופיע 8:30 דקות, לוחצים התחלה , המכשיר יבצע חימום מקדים
ברגע שיופיע ׳אד פוד׳ על המסך לוקחים 5 סמבוסקים, מקמחים את המרדה ושמים בקצה
מורחים ביצה בצורה אחידה
מכניסים את הסמבוסק על האבן, לוחצים על החוגה להפעלה וזהו
אין צורך להציץ, אין צורך להשגיח
בסיום 8:30 דקות יהיה לכם סמבוסק משגע
מגישים עם טחינה או חומוס
ובתאבון