ל״ג בעומר מתקרב- סמל החג תפוח אדמה ברדיד אלומיניום את זה כולם מכירים
אבל על סינייה תפוח אדמה כבר שמעתם?
לא שמעתם כי אין כזה!
זה הומצא עכשיו, ואתם חייבים אבל חייבים להכין
והאמת שלא רק בל״ג בעומר,
מנה טעימה בכל ימות השנה
ל״ג בעומר מתקרב- סמל החג תפוח אדמה ברדיד אלומיניום את זה כולם מכירים
אבל על סינייה תפוח אדמה כבר שמעתם?
לא שמעתם כי אין כזה!
זה הומצא עכשיו, ואתם חייבים אבל חייבים להכין
והאמת שלא רק בל״ג בעומר,
מנה טעימה בכל ימות השנה
– פורסים 8 חתיכות של רדיד אלומיניום
– על כל אחד מהם שמים כפית מלח גס וגבעול רוזמרין
– נניח את תפוחי האדמה ונעטוף כל אחד
– נכניס לתנור 200 מעלות ל-40 דקות
– מוציאים מהתנור
– עושים חריץ למעלה ומרוקנים את תפוחי האדמה לקערה
– עוטפים כל תפוח אדמה בחצי נייר אפייה ומהדקים בצדדים לצורת סוכרייה.
ֿלמילוי:
– מטגנים 2 בצלים קצוצים עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה
– מוסיפים חצי קילו בשר טחון למחבת
(טיפ: מועכים בנייר אפייה את הבשר הטחון דק דק ושמים במחבת זה עוזר לקצוץ אותו)
– ברגע שהבשר מטוגן מוסיפים שן שום כתושה
– מוסיפים את המלח והפלפל
– מוסיפים 2 עגבניות קצוצות ומנמיכים את האש
– מבשלים כ- 20 דקות נוספות
– מכינים טחינה מכוס טחינה גולמית ,כוס מים קרים ומעט לימון (אין צורך במלח)
– מערבבים את הבשר עם התפוחי אדמה שרוקנו לקערה
– ממלאים כל תפוח אדמה, שמים מעט טחינה בתחתית, כמות נדיבה של מילוי ושוב טחינה
– מפזרים פטרוזיליה ומכניסים לתנור 180 מעלות 15-20 דקות
– מגישים
ובתאבון