אין מה לעשות כל מה שמטוגן טעים!
הכנתי לכם נשנוש משגע של חציל דקיק ועליו שכנת בשר דקיקה
כל זה בתוך בלילה שנותנת לזה קראסט מפחיד
וישר לתוך השמן העמוק…
אכלתי לפחות 12 עוד לפני שהגשתי לשולחן
יאללה למתכון..
אין מה לעשות כל מה שמטוגן טעים!
הכנתי לכם נשנוש משגע של חציל דקיק ועליו שכנת בשר דקיקה
כל זה בתוך בלילה שנותנת לזה קראסט מפחיד
וישר לתוך השמן העמוק…
אכלתי לפחות 12 עוד לפני שהגשתי לשולחן
יאללה למתכון..
חצי קילו בשר טחון |
חצי בצל |
חופן פטרוזיליה |
2 שיני שום |
כפית אריסה מתוקה או חריפה |
כפית פפריקה |
כף שטוחה מלח |
חצי כפית פלפל שחור |
חצי כפית כמון |
2 חצילים |
לבלילה: |
כוס קמח |
חצי שקית אבקת אפייה |
חצי כוס מים או בירה |
כף פפריקה |
כפית מלח |
כפית אורגנו יבש |
כפית טימין יבש |
1 ביצה |
במעבד מזון שמים את הבצל השום והפטרוזיליה ונותנים במקססת
מוסיפים את הבשר, האריסה והתבלינים וממשיכים למקסס עד שמתקבלת תערובת אחידה
עם קולפן מקלפים את החציל כל פעם מצד אחר עד שמגיעים לליבה
(בה לא משתמשים תעשו איתה איזה סלט מרוקאי)
פורסים את כל הפרוסות הדקיקות ומניחים מעל כל אחת מעט מהבשר, מהדקים לאורך כל הפרוסה
ומגלגלים את החציל עם הבשר כמו רולדה.
בקערה שמים את כל חומרי הבלילה וטורפים היטב
טובלים כל אחד מגלילי החציל בבלילה
ומטגנים בשמן עמוק חם עד להזהבה
מוציאים לרשת סינון
מגישים חם עם טחינה (אני הכנתי טחינה סלק )
ובתאבון