סיר של מוח ושקדי עגל עם הרבה פלפלים יבשים ושום
זה לאנשים שמעריכים חלקי פנים ואוהבים אוכל טוב.
נכון לא כולם אוהבים מוח ולא כולם אוהבים שקדי עגל אבל מי שכבר אוהב, ירצה לרסק את המסך של הטלפון
המתכון על אף שנראה מורכב הוא באמת די פשוט
מרתיחים מים עם כפית כורכום ומעט חומץ ושולקים את המוחות כ-15 דקות
ומוציאים למי קרח,
מעבירים למקרר לשעתיים מנוחה זה יותר קל אחר כך לנקות ולחתוך סימטרי.
הניקיון הוא מאוד פשוט עם האצבע מוציאים את כל הקרום וכל החותים עד שהמוח נשאר נקי ויפה.
חותכים את המוח לחתיכות קטנות ויפות,
לוקחים סיר סוטאג׳ רחב ושמים שמן,
מטגנים את שקדי העגל היטב עד שמשנים צבעם,
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שיפיצו ריח נעים,
מוסיפים את זרעי הכוסברה,
מוסיפים את האריסה והתבלינים ופותחים את הכל יחד על אש קטנה
מוסיפים את המים הרותחים
שימו לב שיתכן ותצטרכו עוד טיפונת מים זה מאוד תלוי בגודל הסיר
לכן אם תרגישו שחסר מעט אפשר להוסיף עוד חצי כוס
קחו גם בחשבון שהשקדים צריכים להתבשל לפחות שעה כדי שיהיו רכים וטעימים לכן המים חשובים כאן.
מוסיפים את שקדי העגל,
מכסים במלא כוסברה,
מכסים במכסה ומבשלים כשעתיים וחצי אש קטנה לוחשת נעימה עד שכל הטעמים מתחברים
מגישים חם עם חלה
ובתאבון