פעם בכמה זמן אני מעלה תבשיל ילדות שלי, שגדלתי עליו אני גם לא נוגע בסדר ההכנה שלו ולא בשלבים שלו.
אני מעביר אותו בדיוק כפי שקיבלתי אותו מאמא שלי
אז קבלו את מעדן האלים (בעיניי)
לשון בקר ברוטב פטריות בסיסי ופשוט
אנחנו מתחילים…
פעם בכמה זמן אני מעלה תבשיל ילדות שלי, שגדלתי עליו אני גם לא נוגע בסדר ההכנה שלו ולא בשלבים שלו.
אני מעביר אותו בדיוק כפי שקיבלתי אותו מאמא שלי
אז קבלו את מעדן האלים (בעיניי)
לשון בקר ברוטב פטריות בסיסי ופשוט
אנחנו מתחילים…
בסיר לחץ שמים נתח של לשון בקר, 2 עלי דפנה, 4-5 פלפל אנגלי, גזר 1 חתוך גס, בצל 1 חתוך גס ו-5 גבעולי סלרי- ממלאים מים עד לכיסוי סוגרים ומבשלים כ-40 דק.
(למי שאין סיר לחץ מבשל בסיר רגיל כשעתיים וחצי באותה שיטה -אפשר גם בתנור).
הציר ישמש אותנו בהמשך אז לא לזרוק!
כשמוכן מנקים בקלות את כל הקרום הלבן מהנתח ושמים במקרר/ מקפיא כדי שיהיה קל לפרוס (במקרר לשעתיים במקפיא חצי שעה).
מוציאים ופורסים דק דק דק..
רוטב:
לוקחים שני בצלים פרוסים ומטגנים, מוסיפים חבילת פטריות חתוכות
כמריחים את הריח של הפטריות זה הזמן להוסיף 2 כוסות יין לבן.
נותנים לאלכוהול להתאדות ומוסיפים כף פפריקה, כף מלח, כפית פלפל שחור.
מוסיפים 4 מצקות מהציר של הלשון ומביאים לרתיחה.
מסדרים בסיר את פרוסות הלשון ניצוק על כל פרוסה מעט מהרוטב שנמצא בסיר
נשים באמצע צרור כוסברה ונבשל כשעה וחצי נוספת על אש קטנה
זה אמור לצאת רך כמו חמאה
בתאבון