לזניה של בשר, חצילים וזוקיני
עם בצק הפסטה הטרי של שמרית
יש דברים שמקלים על החיים במטבח ובצק הפסטה הטרי של שמרית הוא בדיוק אחד מהם.
נוח, גמיש, טעים, לא נשבר ולא נדבק,
לא צריך להרתיח ולא צריך להתעסק עם פאזלים של דפי לזניה יבשים.
מוציאים מהמקרר ומתחילים לעבוד.
ככה פשוט!
ועם בסיס כזה נוח כל לזניה מצליחה.
הנה הגרסה שלי ללזניה בשר, חצילים וזוקיני ביתית, עסיסית ומלאה בטעם.
#בשיתוף שמרית
1. צליית הירקות:
קולפים את החציל והזוקיני לקילוף זברה,
פורסים את שניהם לאורך לפרוסות,
מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל וצולים עד קבלת צבע וריכוך קל.
מניחים בצד.
2. הכנת תערובת הבשר:
בסיר סוטאג’ מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים כף סילן ומערבבים עד שהבצל מקבל צבע יפה.
מוסיפים את הבשר הטחון ומתבלים במלח, בהרט ופלפל שחור.
מפוררים את הבשר בעזרת שתי כפות עץ עד שהוא מוכן ומפורר היטב.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ושתי כפות רסק עגבניות
מכבים את האש ומערבבים היטב.
3. הכנת הרוטב:
מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות
עם פפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים לרוטב אחיד.
4. הרכבת הלזניה:
מורחים כף רוטב בתחתית תבנית פיירקס,
חותכים את בצק הפסטה לגודל התבנית ומניחים שכבה ראשונה,
מעליה מניחים שכבה נדיבה של תערובת הבשר ואז שכבת חצילים,
ממשיכים עם דף פסטה, רוטב, בשר ושכבת זוקיני.
חוזרים על הסדר הזה עד סיום החומרים.
בשכבה העליונה מניחים דף פסטה ומברישים בשמן שנשאר במחבת הבשר.
5. אפייה:
מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש 180 מעלות,
מסירים את הכיסוי ונותנים עוד כחמש דקות להשחמה.
מוציאים מניחים להתייצב כמה דקות ומגישים
בתאבון