אז החודש במשק צוריאל בחרתי להתמקד בגבינת תבור, גבינה בעלת 5% שומן בלבד, רכה אך יבשה יחסית, ולכן מצוינת למריחה ולאפייה.
הגבינה דלת נתרן ללא תוספת מלח ולכן מאופיינת בטעם נייטרלי היכול לשמש גם למאפים ומליות שונים מלוחים או מתוקים.
בחרתי בה לכנאפה את המתיקות ישלים התפוח המקורמל והסירופ,
אתם חייבים להכין
#בשיתוף משק צוריאל
פורסים את התפוח בעזרת מנדולינה לפלחים דקים,
במחבת שמים חצי מכמות החמאה ועליה מסדרים ספירלה של התפוחים וזולפים מעט דבש.
מניחים על להבה נמוכה לכ-3 דקות שהחמאה תיספג מעט בתפוח ומסירים מהאש.
קוצצים עם סכין או במעבד מזון את אטריות הקדאיף
מעבירים את אטריות הקדאיף לקערה,
מוזגים עליהם את החמאה הנמסה מהמחבת עם התפוחים ומערבבים היטב
מפוררים את גבינת התבור על התפוחים,
מכסים באיטריות הקדאיף ומהדקים.
שמים קוביות קטנות של החמאה שנשארה על אטריות הקדאיף
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים לתנור לכ -25 דקות או עד שמזהיב.
בקלחת קטנה שמים את מרכיבי הסירופ ומבשלים כ-12 דקות עד שמעט מצטמצם.
ברגע שהכנאפה יוצא מהתנור זולפים את מי הסוכר ומקשטים בפיסטוק ורימונים
בתאבון