אז אוגוסט עדיין כאן הקייטנות מאחורינו
ובדיוק בגלל זה נכנס לתמונה יאבלולו
אני כילד חלום שלי היה שיתנו לי להיכנס למטבח ולכן החלטתי לעשות לילדים סדנת פסטה
לימדתי אותם לקפל טורטליני הם נהנו מכל רגע, נתתי להם לחתוך, לגעת בחומרי גלם לשאול שאלות העברנו כמעט שעה בכיף לא נורמלי, כדי לחסוך בזמן ובכאב ראש השתמשנו בבצק פסטה המצונן והמרודד של שמרית שנמצא תמיד במקרר ומוכן לעבודה בהתראה של רגע.
#בשיתוף שימרית
פותחים את חבילת הפסטה על השיש וקורצים עיגולים עם רינג
(את שאריות הבצק שנשאר מבשלים ומצרפים לכל רוטב שאוהבים).
מערבבים את כל חומרי המילוי ומעבירים לשק זילוף,
במרכז כל עיגול שמים מהמילוי לא יותר מידי אבל גם לא ממש מעט,
לוקחים מעט מים על האצבע ומורחים מסביב לטורטליני
מקפלים לחצי ומהדקים,
לוקחים קצה לקצה ומחברים לצורת טורטליני
חוזרים על הפעולה עם הילדים.
(ראו דוגמא בסרטון)
לרוטב:
לוקחים מחבת ושמים מעט שמן זית וקובייה קטנה של חמאה
מתחילים עם העגבניות, מטגנים אותם ולמי שיש ברנר יכול מעט לשרוף אותן זה מוסיף לטעם
מוסיפים את המרווה וברגע שמוציאה את הריח מוסיפים את הסלמון,
מתבלים במלח ופלפל
ברגע שהסלמון מתחיל להפוך צבעו ללבן מוסיפים את השום הפרוס וממשיכים לטגן,
זה השלב להוסיף את היין הלבן ולתת לאלכוהול להתאדות
אחרי כדקה מוסיפים את העגבניות המיובשות והגרנה פדנו
את הטורטליני מבשלים 3 דקות במים רותחים עם מלח
לוקחים מעט ממי הפסטה ומוסיפים לרוטב
מוסיפים לרוטב גרנה פדנו או פרמז׳ן
מסננים את הטורטליני ומעבירים לרוטב
מאחדים בזהירות ומוסיפים מעט בזיליקום טרי
מכבים את האש ומוסיפם את החמאה לרוטב כדי שלא תישבר
מערבבים בתנועות סיבוביות קלות
מגישים באהבה
ובתאבון