ראיתי סרטון של אישה מבוגרת מכינה את המרק והכיסונים האלה
בהרי גיאורגיה
בשיא הפשטות והאותנטיות וזה חימם לי את הלב
אז הייתי חייב לקום להכין בדיוק עכשיו שהחורף עוד שנייה כאן..
האמת שבמתכון הזה הטעמים הפשוטים והעמוקים הם מה שעושים אותו כל כך מיוחד וטעים.
נכון זה לא מעט עבודה אבל שווה כל רגע
כי הביס הסופי הוא פשוט חלומי.
את הציר הכנתי עם המים הטעימים והאיכותיים של תמי4,
בואו נתחיל
מתחילים בהכנת הציר,
בסיר מחממים שמן, מוסיפים את הבשר והעצמות לסגירה מכל הצדדים, לאחר מכן מוסיפים את הבצל, הכרפס והסלרי,
ממלאים כ-2 ליטר מים רותחים, מכסים ומבשלים 3 שעות עד שהבשר מתפרק לחלוטין.
לאחר מכן מוציאים מהסיר את הבשר, העצמות והירקות ונשארים רק עם הנוזל העשיר והסמיך.
מוסיפים את הכורכום, המלח והפלפל ומוסיפים את גרגירי החומוס מבשלים כ-20 דקות אש גבוהה.
למילוי:
מערבבים את כל מרכיבי המילוי עד איחוד.
לבצק:
בקערה שמים את הקמח והמלח ויוצרים גומה , מוסיפים את הביצים ומתחילים לטרוף, מוספים את המים ומתחילים לאסוף את הקמח
וברגע שנוצר בצק מוציאים לשיש ולשים עד לקבלת בצק נוח.
עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה כשעה
מוציאים מהמקרר ופותחים את הבצק או בעזרת מארוך או בעזרת מכונת פסטה עד דרגה 6
דואגים לקמח את המשטח
קורצים עיגולים קטנים בעזרת רינג, שמים במרכז כל עיגול מעט בשר, מקפלים קצה לקצה ומהדקים לצורת חצי ירח,
ואז מקפלים קצה לקצה כמו טורטליני.
(אני השתמשתי במקל סושי כדי שיווצר החור כי יש לי אצבעות קבב- ראו דוגמא בסירטון) .
יש גם שיטה לעשות קוביות קטנות ואז לקפל למלבן ולמשוך קצה לקצה זה לבחירתכם.
מה שחשוב שתדעו שיוצא כמות ענקית וניתן להקפיא חצי מהכמות.
זורקים לתוך המרק את הכיסונים כאשר הוא רותח ומבשלים 5 דקות בדיוק, חשוב שתבשלו רק את הכמות שאוכלים כי זה לא יכול להישאר בסיר לכן אפשר כל פעם להרתיח את המרק ולהוסיף כיסונים.
בהגשה תגישו עם כוסברה וסומק
ובתאבון