את הבורקס הזה אני מכין בכל שנה וכל פעם בוורסיה שונה.
פעם עם מילוי גבינה , פעםם תרד, פעם תפוח אדמה
והפעם הלכתי על גרסת סביח מטורפת
את הבורקס הזה אני מכין בכל שנה וכל פעם בוורסיה שונה.
פעם עם מילוי גבינה , פעםם תרד, פעם תפוח אדמה
והפעם הלכתי על גרסת סביח מטורפת
לוקחים 8 מצות
ומרטיבים אותן
שמים בין כל מצה נייר מגבת לחה
ומכסים את הכל במגבת מטבח לחה לרבע שעה
(תקפידו על השלב הזה כי המצה חייבת להפוך גמישה)
פורסים חציל אחד לפרוסות עם מעט מלח ושמן שמים בניגה גריל מצב טיגון אוויר ,
אפשר גם מצב אפייה ואפילו גריל העיקר לקלות את החציל.
מכינים ביצים קשות ופורסים אותם.
לתערובת הגבינות:
300 גרם גבינת תבור
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
50 גרם פרמזן מגורדת
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
מערבבים היטב
שמים בכל מצה כף מתערובת הגבינות, חתיכה של חציל פרוס מורחים בביצה ומקפלים לחצי,
מורחים בדפנות ביצה טרופה ומקפלים לחצי לצורת משולש
מהדקים את הקצוות
מורחים ביצה מעל כל הבורקס לפזר שומשום לבן ולתנור רבע שעה 180 מעלות
להגיש עם טחינה וביצה קשה חמוצים אריסה וכל מה שחפץ ליבכם
בתאבון