חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
תמונה ראשית:בורקס בשר ופטריות ״פטנט״ לשבת קודש וגם ליום חול

בורקס בשר ופטריות ״פטנט״ לשבת קודש וגם ליום חול

אז לפני כמה זמן ראיתי מתכון מדהים אצל רחלי קרוט ואפרת ליכטנשטט לבורקס חלבי, מחלקים אותו לקוביות שמים מעל מה שאוהבים וזהו!!אז החלטתי להכין כזה בגרסה בשרית וזה יצא מעלף!!

כל כך טעים כל כך נוח והכי חשוב קל להכנה, השתמשתי בבצק עלים מצונן של שמרית שהוא בצק שאפשר להשיג בסופרים במקררים ליד החמאה והשמנת הוא מוכן לעבודה בלי הפשרות ועניינים והוא בצק מעולה!

בשיתוף שמרית

מידע

דירוג מתכון

0.0/5

שתפו

-2 חבילות בצק עלים מצונן ״שמרית״
קילו בשר טחון טרי
4-5 פטריות שמפניון או פורטבלו קטנים
חצי חבילת פטריות שימג׳י
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית בהרט
2 בצלים לבנים קצוצים
3 כפות שמן זית
ביצה למריחה
טימין

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • מתחילים בבשר,שמים במחבת אש בינונית את שמן הזית , מטגנים את הבצל עד שהופך שקוף, מוסיפים 700 גרם של הבשר הטחון(300 גרם נשמור עדיין) ואת התבלינים
  • מפוררים את הבשר עם מקלות מעץ, ומטגנים עד שמשנה צבעו לחום והוא בשר מפורר כמו שצריך , טועמים ומתקנים טעמים
  • מסירים מהאש למסננת כדי להיפטר מעודפי השמן
  • ברגע שהתערובת מתקררת מוסיפים את הבשר טחון שהשארנו ומערבבים, זה יגרום לתערובת להידבק בצורה נפלאה ויהיה קל לעבוד עם הבשר
  • פותחים את הבצק מהחבילה ומשאירים על נייר האפייה המצורף
  • מסדרים את הבשר בצורה אחידה שימלא את כל שטח הבצק אין צורך בשוליים
  • פותחים חבילה נוספת ומכסים מעל הבשר
  • לוקחים גלגלת ויוצרים פסים אורך ורוחב לקבלת קוביות קטנטנות ויפות
  • לוקחים איזה כוס קטנה ויוצרים מעין לחיצה על כל קובייה
  • עושים חורים עם מזלג בכל עיגול
  • מורחים את כל העסק בביצה
  • מקשטים עם פטריות שאוהבים , על כל קובייה שמים פטריה שונה(אפשר גם זיתים שחורי/לבנים או כל דבר שאוהבים)
  • מפזרים טימין ומכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות משהו כמו 25-30 דקות עד שמקבל צבע יפייפה
  • – מגישים עם רוטב פטריות חם שמכינים בקלות ,מטגנים חצי בצל קצוץ ושן שום אחת על שמן זית, מוסיפים פטריות חתוכות שאוהבים שמפניון שימג׳י פורטבלו לא משנה שמים חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ומטגנים מספר דקות, מוסיפים רבע כפית כורכום ורבע כפית פפריקה, שמים כוס וחצי מים ונותנים לזה לבעבע, לוקחים חצי כוס מים מהברז ומערבבים בפנים כפית קורנפלור או כף קמח ומערבבים שלא יהיה גושים, מוסיפים לרוטב ונותנים לו להסמיך כ5 דקות אפשר להוסיף מעט טימין

    ובתאבון

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

מתכונים נוספים

ברוכים הבאים למערכת

ברוכים הבאים לאזור מתכונים צרחותת

ברוכים הבאים למערכת