תירס צלוי כמו באילת
אם אתם מחובבי התירס בטיילת באילת ומחובבי הג׳אנר המתכון הזה בשבילכם מתכון תירס צלוי על האש שני טעמים – צ׳ילי וטריאקי מתכון ל- 8 יחידות
סופריטו נקניקיות ופתיתים בן גוריון
שמעתם פעם על סופריטו נקניקיות? לאֿ נכון כי אין דבר כזה אילתרתי פה מנה אימאללה והיא הולכת ללוות אותי עוד שנים רבות.. החלטתי לקרוא לה סופריטו נקניקיות בן גוריון כי טיגנתי בה את כל המרכיבים, השתמשתי במלח בלבד והוספתי את האורז של בן גוריון הלא הם הפתיתים או איך שהאמריקאים מכנים אותם ״יזראלי קוסקוס״ תקשיבו […]
סורבה אבטיח בנינג׳ה קרימי
טוב אז כמו שאתם כבר יודעים אני משחק בלי הפסקה עם הנינג׳ה קרימי בוחן ומנסה בלי סוף.. תמיד תמיד רציתי להכין לעצמי סורבה במתיקות מעודנת לא כזה שאחרי כמה ביסים כבר אין לך חשק להמשיך לאכול אבל כן כזה שישמור על טעמו הטבעי של הפרי .. גילוי נאות- יש לי פטיש לסורבה מנגו אבל הפעם […]
חלה של שישי אבל עם שניצל דג
עוד רגע תשעת הימים ואני דורש מכם אל תוותרו על החלה של שישי יש דרך טעימה לא פחות להכין את החלה המטורפת הזאת (אשתי אומרת שאפילו יותר) במקום חזה עוף השתמשתי בדג אמנון ישראלי טרי -למתכון הזה חייב רק דג טרי!!! אילתרתי רוטב מטבוחה סטייל, הוספתי כוסברה, לימון כבוש, פלפל חריף כבוש וחציל מטוגן. תקשיבו […]
אורז פרסי ׳תאדיג׳ הכי טעים בארץ
אורז פרסי עם ׳תאדיג׳ שזו בעצם השכבה הקריספית של תפוחי האדמה שרבים עליה.. זה אחד הדברים הטעימים שיש אבל תקשיבו בגלל שהאורז מתבשל כמעט במשך שעה חייב סיר מתאים עם ציפוי טפלון / יציקה שהאורז לא ידבק ולא ישרף ובסוף ישלף החוצה למגש בלי בעיה אז בואו נעבור ישירות למתכון המהמם הזה..
חמין מרוקאי (מופרד) לבעלי ocd
אז שנייה לפני המתכון אספר לכם סיפור עלי כילד, כל שבת אבל כשאני אומר כל שבת אז אני מתכוון גם בימים שהיה בחוץ ׳סחוניה דל׳ מות׳ היה חמין בבית היינו יוצאים לגן הפעמון, לגן הורדים, למפלצת עם הסיר ואוכלים , אמא שלי היתה המכינת חמין מספר אחת בארץ ואני לא אומר את זה בגלל שזו […]
״רחל״ כמו של מסעדת עזורה (תבשיל בקר ושעועית ירוקה)
שרפלר מייסד מסעדת עזורה הותיקה ממחנה יהודה, למעשה עזרא השאיר אחריו מטבח שלם, ירושלמי טורקי מלא בטעמים וריחות, מוסד של ממש שקם ב-1952, אוכל שמתבשל עדיין על פתיליות נפט (מי היה מאמין).. אני פריק של האוכל הזה ובעיניי עזורה היא המסעדה הטובה ביותר שיודעת לבטא את טעמו האמיתי של המטבח הזה. אתמול ניסיתי לשחזר את […]
אורז מוקפץ עם ירוקים וחזה עוף
אין דבר יותר כיף מלאכול מנה שיש בה הכל מהכל אורז עם מלא ירוקים בריאים טובים וחזה עוף כל ביס הוא הפתעה של טעמים מתחילים…
לשון בקר ברוטב פטריות
פעם בכמה זמן אני מעלה תבשיל ילדות שלי, שגדלתי עליו אני גם לא נוגע בסדר ההכנה שלו ולא בשלבים שלו. אני מעביר אותו בדיוק כפי שקיבלתי אותו מאמא שלי אז קבלו את מעדן האלים (בעיניי) לשון בקר ברוטב פטריות בסיסי ופשוט אנחנו מתחילים…
תלתלי זוקיני מטוגנים על לאבנה וזרעי עגבניה
מנה קלילה וטעימה בטירוף זוקיני מקורזל מטוגן מוגש על לאבנה עם זרעי עגבנייה, שמן זית וסחיטת לימון לנשנוש, לאירוח או סתם להתפנק במוצ״ש
מרק אפונה בסמארט ליד של הנינג׳ה
נהיה חורפי סוף סוף אז אחד המרקים האהובים על בני משפחתי הוא מרק אפונה גם טחון וגם לא טחון שניהם מתקבלים באהבה. הכנתי גם קרוטון ענק וכל זה בעזרת הסיר ״סמארט ליד״ של הנינג׳ה במצב סיר לחץ זה לקח 5 דקות עבודה ו-20 דקות בישול בסיר ויש לכם מרק מושלם אומנם בילדותנו לא היה את […]
שקדי מרק עבודת יד ומרק קניידלך עם עוף נדייייר
תקשיבו יצאו שקדי מרק צרחות הילדים שלי עדיין לא מאמינים שאני הכנתי אותם.. כמובן שהכנתי להם גם את המרק קניידלך האהוב עליהם עם עוף טחון, ביצים וקוואקר עכשיו רוצים לדעת למה נולד התהליך הזה בכלל? קוואקר הוציאו מארז זוגי של הקוואקר האהוב ובתוך המארז מקבלים עיטופיות מדהימות שבעצם גורמות לכך שהקופסאות הופכות לקופסאות איחסון לכל […]