אם אתם מחובבי התירס בטיילת באילת ומחובבי הג׳אנר המתכון הזה בשבילכם
מתכון תירס צלוי על האש
שני טעמים – צ׳ילי וטריאקי
מתכון ל- 8 יחידות
אם אתם מחובבי התירס בטיילת באילת ומחובבי הג׳אנר המתכון הזה בשבילכם
מתכון תירס צלוי על האש
שני טעמים – צ׳ילי וטריאקי
מתכון ל- 8 יחידות
מרתיחים סיר גדול עם מים וכף מלח ברגע שרתח מוסיפים 8 יחידות תירס מכסים ומבשלים 7-8 דקות (אין צורך יותר).
לוקחים שתי קערות באחת מערבבים את החמאה והצ׳ילי
בשנייה מערבבים את הטריאקי והשמן שומשום.
כשהתירסים מוכנים מוציאים מהמים, ארבעה מהם טובלים בקורנפלור ומהדקים (פעולה זו תעזור לטריאקי להיתפס כמו שצריך).
בצילי אין צורך כי החמאה שתעזור לו להידבק.
מדליקים גריל גז או נינג׳ה גריל או מנגל, מניחים את התירסים על הגריל
על ארבעת התירסים עם הקורנפלור מורחים את הטריאקי ועל האחרים את הצ׳ילי. מסובבים כל דקה שתיים ומורחים עוד שכבה – לאחר כ- 10 דקות שהתירס השתזף וקיבל את הגווון הרצוי מוציאים מפזרים על הצילי כוסברה קצוצה וסוחטים ליים ועל הטריאקי בצל ירוק.
אני לא הצלחתי להחליט איזה מהם יותר טעים
בתאבון