תבשיל חגיגי של כתף כבש עם ציר רימונים וגזרים צבעוניים
מתכון שחייב בכל שולחן חג
#בשיתוף סנו
לוקחים שקית בד של סנו ואליה מכניסים שלושה רימונים קלופים , שורש פטרוזיליה חצוי לחצי, שורש סלרי חתוך ל-4 חלקים, צרור עלי סלרי, מקל קינמון, עלי דפנה ופלפל אנגלי
(השקית בעצם תחליף לנו את הצורך בהכנת ציר וסינונו, אנחנו רק מניחים את השקית בסיר וזהו כל הטעמים יצאו החוצה כבר מסוננים).
מחממים סיר סוטאג׳ על האש ומוסיפים שמן זית , צורבים את קוביות בשר הכבש היטב מכל הצדדים עם מלח ופלפל גרוס
לאחר שהכבש צרוב כמו שצריך מוסיפים פנימה את הבצל הסגול וטיפה מנערים את הסיר שהבצל ירד לתחתית ויקבל מעט טיגון
לוקחים חבילת גזרים צבעוניים, מקלפים וחוצים לחצי,
מוסיפים את הגזרים בין חתיכות הבשר,
מוסיפים את שאר המלח ,הפלפל ותבלין הראס אל חנות
מכניסים פנימה את רשת הבישול עם הרימונים ומפנים לה מקום
מפזרים עלי זעתר טרי
מכסים במים 2 סנטימטר מעל הבשר,
מכסים במכסה ומבשלים אש קטנה שעתיים וחצי
לאחר מכן מעבירים לתנור לעוד 60 דקות 170 מעלות טורבו להשחמה וקירמול
מגישים באהבה
ובתאבון