אם הייתם יודעים כמה שקשוקות לוחמי האש מכינים בשבוע גם אתם הייתם קוראים לשקשוקה על שמם
אז קבלו מתכון מטורף לשקשוקת תרד, בשר וחומוס
אם הייתם יודעים כמה שקשוקות לוחמי האש מכינים בשבוע גם אתם הייתם קוראים לשקשוקה על שמם
אז קבלו מתכון מטורף לשקשוקת תרד, בשר וחומוס
חצי קילו בשר טחון |
קופסת חומוס גרגירים משימורים |
חבילת עלי תרד נקיים ושטופים |
2 בצלים קצוצים |
2 שיני שום פרוסות |
4 כפות שמן זית |
מיץ מלימון אחד |
כפית מלח גס |
כפית פלפל גרוס |
כפית כמון |
1 צ׳ילי חריף טרי פרוס |
2 פלפל סודני |
במחבת גדולה מטגנים את הבצלים עד להשחמה
מוסיפים פלפל צ׳ילי טרי שלם עם חריץ וממשיכים לטגן,
מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד כמה דקות,
מוסיפים חצי קילו בשר טחון ומפוררים בעזרת שתי כפות עץ ,
ברגע שהבשר משנה צבעו לחום מתבלים במלח ופלפל גרוס
מוסיפים את קופסת החומוס ומתבלים בכפית כמון
מוסיפים את עלי התרד,
סוחטים לימון אחד,
מאחדים הכל וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהתרד שוקע
יוצרים גומות ומוסיפים 6 ביצים,
מבשלים עד מידת העשייה שאוהבים את הביצים
אני בישלתי כ- 10 דקות כדי שהחלמונים ישארו נוזליים ,
מי שאוהב את החלמון עשוי טוב שישים מכסה ויבשל 13 דקות
מגישים עם חלה
ובתאבון