היום אני קצר בזמן אז הלכתי על ארוחת צהרים קלילה, טעימה ומהירה
של שיפודי סלמון מתקתקים על אורז טופי קריספי
והכל בעזרת הנינג׳ה גריל (אהובי)
#בשיתוף שריג היבואן הרשמי
היום אני קצר בזמן אז הלכתי על ארוחת צהרים קלילה, טעימה ומהירה
של שיפודי סלמון מתקתקים על אורז טופי קריספי
והכל בעזרת הנינג׳ה גריל (אהובי)
#בשיתוף שריג היבואן הרשמי
קילו סלמון נקי מעוד וחתוך לקוביות גדולות |
2 כפות סויה |
2 כפות טריאקי |
כף צ׳ילי חריף טרי קצוץ |
כף ג׳ינג׳ר כבוש קצוץ |
1 שן שום קצוצה |
חופן בצל ירוק קצוץ |
כפית מלח |
כפית תבלין פילדלפיה |
כפית גרידה מליים/ לימון |
לאורז קריספי: |
כוס וחצי אורז סושי |
כפית מלח |
כף סוכר |
3 כפות חומץ אורז |
כוס וחצי מים |
2 כפות שמן |
לקישוט והגשה: |
בצל ירוק |
צ׳ילי חריף |
משפדים את קוביות הסלמון בשיפודי יקיטורי
בקערה מערבבים את כל חומרי המשרה , מניחים את שיפודי הסלמון בפנים ומעבירים למקרר למנוחה של חצי שעה לספיגת הטעמים.
במקביל שוטפים את האורז 3/4 פעמים עד שהמים שקופים
מעבירים לסיר קטן עם כוס וחצי מים וסוגרים את הסיר.
מרתיחים על הגז וברגע שהמים רותחים מנמיכים את האש לאש קטנה לבישול של 20 דקות.
לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד 5 דקות.
כעבור 5 דקות מעבירים את האורז למגש בעזרת כף עץ (כדי שהאורז לא ישבר)
בקלחת קטנה מרתיחים את הסוכר, החומץ אורז והמלח וברגע שהסוכר נמס שופכים על האורז
ומערבבים בזהירות מבלי לשבור את האורז.
על התבנית מחבת של הנינג׳ה גריל מורחים 2 כפות שמן ומוזגים פנימה את האורז בזהירות תוך כדי הידוק.
מחממים את הנינג׳ה מצב ״מחבת״ ומכניסים את האורז ל-17 דקות
מוציאים מהנינג׳ה עם הפלטה (זהירות זה חם)!
ומעבירים את הנינג׳ה למצב גריל
צולים את שיפודי הסלמון 5 דק׳ , זולפים את הרוטב שנשאר לנו בקערה מוציאים ומגישים על האורז הקריספי.
מקשטים בבצל ירוק וטבעות צ׳ילי חריף
וטורפים
בתאבון…