שוק / כתף טלה חגיגית יחד עם תוספת של אורז ותפוחי אדמה שמתבשלים בנוזלים של הבשר. 🤩
ארוחת חג/ אירוח בסיר אחד כמו שאנחנו אוהבים
מקסימום טעם ונוכחות במינימום כלים ועבודה !
#בשיתוף סנו
שוק / כתף טלה חגיגית יחד עם תוספת של אורז ותפוחי אדמה שמתבשלים בנוזלים של הבשר. 🤩
ארוחת חג/ אירוח בסיר אחד כמו שאנחנו אוהבים
מקסימום טעם ונוכחות במינימום כלים ועבודה !
#בשיתוף סנו
1 נתח כתף טלה |
10 תפוחי אדמה בינוניים חצויים |
2 בצלים בינוניים פרוסים |
2 ראשי שום קטומים בראשם |
2 גבעולי רוזמרין |
5 כוסות מים רותחים |
רדיד אלומיניום – סנו סושי |
למרינדה: |
1 כף מלח דק |
1 כפית ראס אל חנות |
1/2 כפית קינמון טחון |
1/2 כפית אגוז מוסקט |
1 כפית פלפל שחור גרוס |
1 צרור נענע קצוצה |
1 צרור מרווה קצוצה |
5 כפות דבש |
1 כף חרדל גרגירים |
3 כפות שמן זית |
2 כפות רכז רימונים |
1/4 כוס מים |
1/4 כוס מיץ לימון מלימון אחד |
תערובת בשר ואורז: |
1 1/2 כוסות אורז בסמטי |
300 גרם בשר טלה טחון או בקר |
3 כפות שמן זית |
מכינים את המרינדה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
מכינים את תערובת הבשר והאורז:
בקערה נוספת מערבבים את האורז, הבשר הטחון, שמן הזית, המלח והפלפל לאיחוד.
שמים בתבנית גדולה נייר אפייה טבעי סנו סושי ומניחים עליו את תערובת האורז והבשר.
מעל שמים את כתף הטלה, תפוחי האדמה והבצלים.
שופכים את המרינדה ומערבבים כך שגם תפוחי האדמה וגם הטלה יקבלו את הטעמים.
מניחים את 2 ראשי השום והרוזמרין
ומוסיפים 5 כוסות מים רותחים לתבנית.
מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום סנו סושי
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 40 דקות
ואז מנמיכים ל-160 מעלות לעוד 3 שעות
(אפשר גם לשים 150 מעלות עד ההגשה).
בתאבון